Links Bommelje
Links Bommelje (Foto: )

Evita stopt met themabijeenkomsten maar wil Evita Lokaal uitbreiden

Na dertien voorlichtingsbijeenkomsten in het Benoordenhout over de zorg, komt er met de laatste themabijeenkomst op 10 oktober een einde aan deze populaire reeks. De organisatie was in handen van de thuiszorgorganisatie Evita Zorg, in samenwerking met wijkvereniging Benoordenhout en zorgpartners uit de buurt. Maar met het stoppen van deze reeks, eindigt niet de maatschappelijke betrokkenheid van Evita. De zorgorganisatie zou graag het populaire Evita Lokaal introduceren in heel Den Haag.

Door Madelon Kranenburg

Den Haag - "Bij de organisatie van de bijeenkomsten komt veel kijken. Daarom heeft Evita besloten na deze mooie serie te stoppen als kartrekker. Maar we doen dit met 'mixed feelings', zegt Natalie Bommeljé, directeur van Evita Zorg. "We hopen nog steeds dat een andere partij dit initiatief van ons overneemt, want met gemiddeld 150 bezoekers per themabijeenkomst, voldeden we zeker aan een behoefte."

Ondersteunen

Evita gaat overigens door met het geven van voorlichting en doet dit vanuit haar thuisbasis Evita Lokaal aan de Van Alkemadelaan. Zo worden er kleinschalige bijeenkomsten en lezingen georganiseerd over bijvoorbeeld dementie, erfrecht en mantelzorg. "Over de groeiende groep, vaak overbelaste mantelzorgers, maak ik mij wel zorgen" zegt coördinator Nicole Bicker van Evita Lokaal. "Daarom doen we er alles aan deze groep te ondersteunen, door het organiseren van lotgenotencontact en het aanbieden van hulp door een ervaren coach."

Koken voor buurtgenoten

Maar Evita doet meer: "Twee jaar geleden zijn we gestart met dagbesteding in kleine groepen voor mensen met geheugenproblematiek. We sluiten met ons programma aan op de belevingswereld en achtergrond van het individu uit deze omgeving. Verder zijn er in het Lokaal bijeenkomsten over literatuur en filosofie, maar ook organiseren we etentjes en schilderlessen", vertelt Bicker. "Bovendien is er maandelijks 'De pan op tafel' vult Bommeljé aan. "Er wordt dan gekookt voor buurtgenoten. Dit alles wordt mede mogelijk gemaakt door de ruim dertig enthousiaste vrijwilligers. We halen eenzame ouderen met onze activiteiten uit hun isolement en kunnen zo ook goed in de gaten houden hoe het met hen gaat. Maar bovenal vinden bezoekers en vrijwilligers het fijn om hier te zijn."

Haagse wijken

Evita zou Evita Lokaal, een concept zonder winstoogmerk, graag introduceren in andere Haagse wijken. Bommeljé: "Laat belangstellenden zich vooral bij ons melden. In de huidige tijd leven veel ouderen in eenzaamheid. Bij het klimmen van de leeftijd vinden ze het steeds lastiger zelf activiteiten te ondernemen. Bovendien, en dat vind ik heel verdrietig, voelt een deel van deze groep zich soms ook nog eens teveel in de samenleving. Een kleine laagdrempelige community waar men elkaar echt ziet en iedereen welkom is, heeft daarom, naar mijn mening, de toekomst."

Voorlichtingsbijeenkomst 'Veilig en vertrouwd ouder worden' op 10 oktober om 13.30 uur. Locatie: Oostduinlaan 50. Aanmelden via info@evitazorg.nl
www.evitalokaal.nl & www.evitazorg.nl

Meer berichten