De overhandiging van de cheque aan Stichting Het Vergeten Kind. (Foto: Martijn Beekman)
De overhandiging van de cheque aan Stichting Het Vergeten Kind. (Foto: Martijn Beekman) (Foto: MARTIJN BEEKMAN)

200 kinderen bij aftrap Kinderboekenweek in Centrale Bibliotheek

Bij Bibliotheek Den Haag begon de Kinderboekenweek woensdag 3 oktober feestelijk met een mini-voorstelling van Woezel en Pip. 200 kinderen keken in de Centrale Bibliotheek naar de bevriende hondjes.

Den Haag - Het thema van de Kinderboekenweek is 'Vriendschap' en het motto 'Kom erbij!'. Daaraan paste de overhandiging van een cheque ter waarde van 1800 euro aan de Stichting het Vergeten Kind. Bibliotheek Den Haag haalde het geld tijdens het UIT Festival op met de verkoop van afgeschreven boeken. Tijdens de voorstelling leverden de bezoekertjes bovendien een Woezel en Pip-kleurplaat in voor een vriendje of vriendinnetje van de stichting. De winnaar kreeg een boek van Woezel en Pip.
Na de feestelijke aftrap is in veel vestigingen van Bibliotheek Den Haag tijdens de Kinderboekenweek iets te beleven. Het programma is te vinden op: www.bibliotheekdenhaag.nl/kinderboekenweek
Stichting Het Vergeten Kind zet zich in voor een Nederland waar elke kind echt kind kan zijn. Zo kan iedere kind volwaardig meedoen in de maatschappij. Dit sluit eveneens goed aan bij de maatschappelijke rol van Bibliotheek Den Haag als ontmoetingsplek, waar iedereen welkom is.

Meer berichten