De feestelijke oplevering van CalandTwo vond verleden week plaats. Hierdoor heeft Laak er 117 sociale huurwoningen bij.
De feestelijke oplevering van CalandTwo vond verleden week plaats. Hierdoor heeft Laak er 117 sociale huurwoningen bij. (Foto: Gerard-Jan Vlekke)

'Met CalandTwo vleugje NewYork in Laakhaven West'

Het appartementengebouw CalandTwo aan de Calandstraat met 117 huurwoningen is klaar. Op woensdag 3 oktober verrichtten wethouder Wonen Boudewijn Revis en René Lemson, directeur-bestuurder bij Arcade samen met de eerste bewoner de feestelijke openingshandeling.

Den Haag - Eind 2016 werd het startsein gegeven voor de bouw van de 117 (sociale) huurappartementen in Den Haag. Hiermee kreeg de in 2014 opgeleverde CalandTower een uitbreiding. Het appartementengebouw CalandTwo telt 92 sociale, 25 vrije sector huurappartementen en bedrijfsruimten. René Lemson: "De wijk Laakhaven West verandert de komende jaren in een eigentijdse en levendige stadswijk. Ook Arcade draagt hier een steentje aan bij met de bouw van CalandTwo. Ik ben trots op het eindresultaat van dit totale project. De architectuur is vernieuwend met bijzondere details en een vleugje New York. Ik wens de nieuwe bewoners heel veel woonplezier." De Westlandse corporatie levert dit jaar in Den Haag 204 woningen op en in 2019/2020 nog eens 543 woningen. Hiermee levert Arcade een essentieel aandeel in de stijgende vraag naar betaalbare huurwoningen in de regio.

Wethouder Boudewijn Revis is blij dat Arcade als Westlandse corporatie zo actief is in Den Haag. "De oplevering van CalandTwo is goed nieuws voor woningzoekenden.", aldus Revis.

Na de officiële handeling werd de eerste sleutel uitgereikt aan de 26-jarige Sharona. Ze stond al zes jaar ingeschreven bij Woonnet Haaglanden. "Op dit moment woon ik nog bij mijn ouders. Ik rijd dagelijks op weg naar mijn werk langs CalandTwo. Ik heb het appartementengebouw als het ware gebouwd zien worden. Op een gegeven moment wist ik het zeker: hier wil ik wonen! "

Meer berichten