De woningen komen op de plek waar ooit de brandweerkazerne stond, namelijk op de hoek Assumburgweg, Erasmusweg.
De woningen komen op de plek waar ooit de brandweerkazerne stond, namelijk op de hoek Assumburgweg, Erasmusweg. (Foto: )

Plan voor 545 woningen bij station Moerwijk

Met het project Levels van Stebru krijgt Moerwijk er 545 woningen bij. De woningen komen op de hoek van de Erasmusweg en de Assumburgweg, vlakbij station Moerwijk. De ontwikkeling van het project is momenteel in volle gang.

Den Haag - Met de gebouwen op de plek waar ooit een brandweerkazerne stond moet Moerwijk-Oost een echte stadsentree krijgen. "Deze locatie heeft veel potentie. Mensen willen hier gaan wonen en werken. We willen dat men voelt dat op deze plek het nieuwe Zuidwest begint", aldus Vincent van Valen, Ontwikkelaar bij Stebru.

Het project bestaat uit ongeveer 545 woningen; van sociale huur tot kleinere startersappartementen en ruime vrije sector appartementen. Naast wonen komen er diverse functies bij zoals parkeren, leer-werkplekken, bedrijvigheid en mogelijk horeca. De hoogbouw loopt op van 40 naar 70 meter. Met op de kop een landmark van 100 meter.

Komende periode wordt gewerkt aan de verdere planuitwerking. In samenwerking met Fakton Capital wordt tevens gezocht naar een eindbelegger voor de ongeveer 400 vrije sector huurwoningen in het middeldure segment. In het project werken gemeente Den Haag, Stebru en Vestia samen. De planning is om eind 2020 te starten met bouwen.

Meer berichten