De tuin is gedaan door 50|50. Dit  is een initiatief van het Leger des Heils om mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt weer ‘mee te laten doen’.
De tuin is gedaan door 50|50. Dit is een initiatief van het Leger des Heils om mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt weer ‘mee te laten doen’. (Foto: )

Feestelijke opening Amadeus in Bethelkerk

Op zaterdagmiddag 13 oktober is de feestelijke opening van Amadeus in de voormalige Bethelkerk aan de Mozartlaan. De officiële opening wordt verricht door stadsdeelwethouder Rachid Guernaoui. Hij hijst de Amadeus-vlag.

Den Haag - Tijdens de opening wordt één van de zalen in Amadeus vernoemd worden naar de eerste predikant van de Bethelkerk, dominee Frits van Evert. Hij kwam om tijdens de Tweede Wereldoorlog omdat hij stelling nam tegen de bezetter en hulp verleende aan Joden. Een team van vrijwilligers is druk bezig geweest het gebouw in te richten als huiskamer van de wijk. Ook de tuin is aangepakt, door bewoners en door de mensen van het 50|50 workcenter van het Leger des Heils.

Het programma start om 15.00 uur met een inloop. Om 15.30 uur opent Irene Sjerp, voorzitter van Amadeus het officiële gedeelte. Inge Camfferman gaat kort in op de historie en acties om het gebouw te behouden voor de wijk. Eigenaar Joris Gribnau vertelt iets over de plannen voor het gebouw. Aansluitend wordt het bordje ter herinnering aan dominee Frits van Evert in bijzijn van familie onthuld.

Iedereen is welkom. Het is mogelijk om kennis te maken met Amadeus: het gebouw, het bestuur en de vrijwilligers.

Meer berichten