De voorstellingen confronteren de bezoeker met de visies en perspectieven van Afrikaanse en Nederlandse kunstenaars op het thema Land.
De voorstellingen confronteren de bezoeker met de visies en perspectieven van Afrikaanse en Nederlandse kunstenaars op het thema Land. (Foto: )

Jong Afrikaans talent te zien tijdens Afrovibes Festival 2018

De 15de editie van het Afrovibes festival brengt op 6, 7 en 8 oktober jonge pioniers en gevestigd talent op het gebied van theater, dans, muziek en poëzie uit Afrika naar Den Haag. Het festival vindt plaats bij Het Nationale Theater en het Institute for Social Studies.

Den Haag - Afrovibes laat het dynamische culturele leven van grootstedelijk Afrika zien en verbindt dit met Nederlandse kunstenaars en het publiek. Thema van dit jaar is 'Land'.
Institute for Social Studies 8 oktober

Dit jaar is Afrovibes een heel weekend in Het Nationale Theater. Beide dagen biedt HNT een programma aan in samenwerking met Black Achievement Month. Zaterdag 6 oktober wordt geopend met een programma in het teken van De Dag van de Marrons. Daarna volgt een avond vol dans en mode met de mode-performance Black Tie van de Zuid-Afrikaanse ontwerper Lesiba Mabitsela en aansluitend is de Nederlandse première van dansvoorstelling BACK van de Zuid-Afrikaanse choreograaf PJ Sabbagha. Deze wervelende dansvoorstelling die flirt met liefhebben en zucht van verlangen. Een voorstelling over aantrekken en afstoten.
Op zondag 7 oktober staan mode, dans en theater op het programma. Naast Black Tie zijn ook de politieke performance Reverse Colonialism van de in België gevestigde regisseur Ahilan Ratnamohan en dansvoorstelling With Nothing But Silence They Turned Their Bodies To Face The Noise van PJ Sabbagha te zien. Een dansvoorstelling over de relatie tussen mensen en hun leefomgeving.

Maandag 8 oktober verplaatst het festival zich naar het Institute for Social Studies in Den Haag. De theatervoorstelling Womb of Fire van de Zuid-Afrikaanse regisseur Sara Matchett staat hier centraal. Womb of Fire onderzoekt op indringende wijze de kracht van het vrouwelijk lichaam in het Zuid-Afrika van vandaag.
Het festivalthema is dit jaar: Land. Op het Afrikaanse continent heeft land vaak een bijzondere betekenis door onteigening van land in het verleden. In Nederland en Europa zijn juist discussies gaande over grenzen tussen landen en het sluiten van de grenzen voor migranten.
De voorstellingen confronteren de bezoeker met de soms felle visies en perspectieven van Afrikaanse en Nederlandse kunstenaars binnen het thema Land. Ze geven aanleiding tot dialoog over vragen die zowel in Nederland als in Afrika spelen.

Tickets en het volledige festivalprogramma zijn te vinden op de website afrovibes.nl

Meer berichten