Bouw sociale huurappartementen in Wateringse Veld

Met het slaan van een heipaal gaf René Lemson, directeur-bestuurder bij woningcorporatie Arcade maandag 8 oktober het startsein voor de bouw van 20 sociale huurappartementen in Wateringse Veld. Het appartementengebouw komt aan het Oosteinde op de kruising met de Laan van Wateringse Veld.

Den Haag - In eerste instantie was het appartementengebouw deels bedoeld voor de huisvesting van statushouders. Het stadsbestuur heeft in het nieuwe coalitieakkoord besloten geen grootschalige locaties meer specifiek voor statushouders te ontwikkelen en in gebruik te nemen. Woningbouwcorporatie Arcade verhuurt deze 20 sociale huurappartementen in Wateringse Veld maar ook de 22 sociale huurappartementen aan de Narcislaan dan ook via de reguliere weg. Enkele weken voor oplevering worden de woningen aangeboden via www.woonnet-haaglanden.nl. 

Duurzaam
De driekamerappartementen hebben een woonoppervlak van circa 70 vierkante meter. Het gebouw telt naast de begane grond, drie verdiepingen en een kapverdieping. Het appartementengebouw voorziet gedeeltelijk in eigen elektriciteitsgebruik door duurzame toepassingen. Zo komen er zonnepanelen op het dak. De woningen krijgen minimaal energielabel A. Bij het appartementengebouw komen 18 parkeerplaatsen. Als de bouw voorspoedig verloopt, verwacht Arcade eind 2019 de bewoners te verwelkomen. 
 

Meer berichten