De tekst van die Kjoe bluessong is op de gevel van een flat bij het Almeloplein 'gekalkt'. (Foto: Jos van Leeuwen)
De tekst van die Kjoe bluessong is op de gevel van een flat bij het Almeloplein 'gekalkt'. (Foto: Jos van Leeuwen) (Foto: )

De 'Kjoe' van Joop Roelofs zit in het DNA van Den Haag

Gitarist en medeoprichter van 'de Kjoe' Joop Roelofs is met zijn 'flight case' vertrokken. Op z'n eeuwige reis na een indrukwekkend afscheid in zijn Paard.

Door Willem Post

Den Haag - Veel mensen, veel vrienden. Als zo iemand sterft, huilt onze stad. In ieder geval voor even. Q65 zit in het DNA van Den Haag. Haagse bluf, Haagse lef. Als Q65 speelde en zong dan scheurde de hemel. Rauw en ruig. Een tevreden glimlach breekt toch al gauw door. Het was goed zo. 'Er zullen in de toekomst altijd mensen zijn die van onze muziek houden', zei hij laatst nog tevreden terug kijkend. Zo is het.

Hun enorm hit 'The Life I Live' staat met Radar Love van de Golden Earring en Venus van Shocking Blue in de eeuwige top 3 van de Haagse regio. Ook fantastisch dat de tekst van die Kjoe bluessong op de gevel van een gewone flat bij het Almeloplein is 'gekalkt'. De meeste bandleden kwamen uit de aangrenzende wijken. In kelders, op zolders en op de woonboot oefenden zij. Onze stad is doortrokken van 'de Kjoe'. Overal in de stad was vroeger 'Q65' gekalkt. Dat verdween, de muziek nooit.

Willem Post schrijft over mensen, gebouwen en organisaties waar we als Den Haag trots op mogen zijn.

Meer berichten