Juichen als er gescoord wordt, hoort er bij.
Juichen als er gescoord wordt, hoort er bij. (Foto: Sandra Mol)

Grijze Reigâh's zien hun club al meteen winnen

Het was afgelopen zaterdag de eerste keer dat de Grijze Reigâh's met busjes van Stichting Boodschappen Begeleiding Dienst (BBD) naar een wedstrijd van ADO Den Haag, en ook weer thuis, werden gebracht. Het was meteen een succes! Niet in de laatste plaats vanwege de winst van hun club op FC Groningen. 

Den Haag - Op zaterdag 8 oktober 2018 was de eerste pilotwedstrijd voor Stichting De Grijze Reigâh Tribune (in oprichting). Twee busjes van Stichting Boodschappen Begeleiding Dienst (BBD) brachten een aantal Grijze Reigâh's naar het Cars Jeans Stadion. Zij genoten daar volop van de wedstrijd tegen FC Groningen en de entourage. Enthousiast en voldaan werden ze weer thuisgebracht.


Na een lange voorbereiding en met medewerking van Stichting BBD en Stichting ADO Den Haag in de Maatschappij was het zaterdag dan eindelijk zover. Initiatiefnemer Cor van
Welbergen ving samen met Karin Bakker van ADO Den Haag in de Maatschappij de twee busjes met daarin de Grijze Reigâh's op bij het Cars Jeans Stadion. Ze kwamen daar rond
17.45 uur aan en gingen toen vol verwachting het Haags Heineken Huis in. Na daar een kopje koffie te hebben gedronken, gingen de Grijze Reigâh's de tribune op.
Met blije gezichten kwamen de Grijze Reigâh's de tribune op. Ze genoten van de sfeer in het stadion, zongen luidkeels mee met 'O, O, Den Haag' en zagen hun favoriete club bovendien met 1-0 winnen van FC Groningen. Op de tribune kregen ze nog even bezoek van het FOX Sports-duo Mario Been en Toine van Peperstraten. Na de wedstrijd was het nog even tijd
voor een drankje in het Haags Heineken Huis. Daarna werden de Grijze Reigâh's met een voldaan gevoel weer met de busjes naar huis gebracht.

Doelstelling Stichting De Grijze Reigâh Tribune: "Het in staat stellen om oudere en eenzame bewoners van Den Haag op een structurele en comfortabele wijze thuiswedstrijden van ADO Den Haag te laten bezoeken."

Meer berichten