Foto: Jenny Audring / Maurice Haak

Zes Europese Lovie Awards voor Haags internetbureau Q42

Het Haagse Q42 heeft dit jaar zes Lovie Awards gewonnen, de meest prestigieuze internetprijs van Europa. Dat maakte The International Academy of Digital Arts and Sciences, de organisatie achter de Lovie Awards, op woensdag 10 oktober bekend. Het internetbureau uit Den Haag won zilver en de publieksprijs voor de Radio 538-app, brons en de publieksprijs voor de Rijksmuseum-app, brons voor de website Below the Surface en zilver voor de website Hollands Hoop. De uitreiking van de Lovie Awards 2018 vindt plaats op 15 november in Londen.

Den Haag - Met de zes prijzen behoort Q42 tot een select aantal internetbureaus dat met meerdere cases in verschillende categorieën heeft gewonnen. De Radio 538-app werd tot winnaar uitgeroepen in de categorie 'News & Entertainment' en de website Hollands Hoop in de categorie 'Television & Film'. De website Below the Surface kreeg de onderscheiding in de categorie 'Best Navigation & Structure' en de Rijksmuseum-app in de categorie 'Education & Reference'. In de betreffende categorieën werd geen gouden award uitgereikt. 

Overal 538 luisteren
De nieuwe app van Radio 538, ontwikkeld in samenwerking met Hike One, is een pioniersproject. De app is de eerste in zijn soort die interactieve radio mogelijk maakt. Bijzonder er aan is dat de gebruiker shows kan terugspelen en luisteren, gecombineerd met playlist. Daarnaast is het mogelijk om contact op te nemen met de dj's van 538.

Hollands Hoop
Voor het tweede seizoen van Hollands Hoop van de NTR en BNN/VARA maakte Q42 de wereld van de dramaserie virtueel beschikbaar. Bezoekers kunnen geheimen ontdekken, herinneringen ophalen en een game spelen. De interactive is rijk aan audio en muziek en komt het best tot zijn recht als je het geluid aan hebt staan en een koptelefoon opzet. Ook is de interactive met VR-bril te bekijken. 

Below the Surface
Met het onlangs gelanceerde Below the Surface, een samenwerking tussen Q42, Fabrique en de gemeente Amsterdam, neemt de bezoeker letterlijk een duik in de geschiedenis van de stad. Tienduizenden archeologische vondsten, opgegraven bij de bouw van de Noord/Zuidlijn, zijn hier op een visueel aantrekkelijke manier tentoongesteld. 

Het Rijksmuseum in je broekzak
Met de vernieuwde Rijksmuseum-app van Q42 en Fabrique kunnen niet alleen honderdduizenden werken tot in het fijnste detail bekeken worden. Ook wijst het ingebouwde navigatiesysteem op handige wijze de weg en zorgt ervoor dat de bezoeker in maximaal drie stappen de weg vindt naar een volgende zelfgekozen schilderij.

Lovie Awards
De Lovie Awards staan bekend als de meest prestigieuze en enige echte pan-Europese prijzen binnen de Europese internetcommunity. De Lovie Awards worden jaarlijks uitgereikt aan Europese bureaus, die de beste websites, apps, social media-campagnes, internetvideo's en online advertenties hebben ontwikkeld. Dit jaar is de achtste editie van de Lovie Awards. In 2017 behoorde het Gemeentemuseum Den Haag tot één van de winnaars van de prestigieuze prijs. Alle cases die in 2018 een Lovie Award hebben gewonnen, zijn te bekijken op lovieawards.eu.

Meer berichten