Hornbach Den Haag organiseert een klusworkshop voor vrouwen.
Hornbach Den Haag organiseert een klusworkshop voor vrouwen. (Foto: )

Wat is er te doen in Den Haag?

YouTuber Bibi signeert

Scheveningen - De bekende tienjarige YouTuber Bibi, goed voor 380.000 abonnees op YouTube, signeert zaterdag 13 oktober in Den Haag haar eigen boek 'DIY met Bibi'. Dit doet ze in het kader van de Kinderboekenweek bij de boekhandel Paagman aan de Frederik Hendriklaan 217. Tijd: 15.30 - 16.30 uur.

DSO vertelt sprookjes

Centrum - Het Delfts Symphonie Orkest speelt op zondag 14 oktober in de Lutherse Kerk een verhalend programma.Op het programma staan onder andere 'Nacht op de kale berg' van Moessorgski en Mozarts' 'Dubbelconcert voor fluit en harp' met fluitiste Martine van der Loo en harpiste Ernestine Stoop. Adres: Lutherse Burgwal 9. Aanvang om 15.00 uur. Kaarten à 15 euro via www.het dso.nl en 18 euro aan de zaal.

Rennen door spelerstunnel

Leidschenveen/Ypenburg - Zondag 14 oktober vindt de derde editie van de Stadium FunRun Den Haag plaats. Start en finish zijn op de middenstip van het Cars Jeans stadion, de deelnemers lopen ook door de spelerstunnel. De parcoursen gaan in en om het stadion. Afstanden zijn: 1 kilometer, 1905 meter, 5 en 10 kilometer. Met deze FunRun wordt geld opgehaald voor de goede doelen ADO Den Haag in de Maatschappij en de Stichting Bewegen Tegen Kanker. Inschrijven kan via www.adodenhaag.nl/funrun

Haagse Historie Quiz in bieb

Centrum - Nelle Noordervliet presenteert op zaterdag 13 oktober de derde Haagse Historie Quiz. Plaats: Centrale Bibliotheek, Spui 68, Den Haag. De finale vindt plaats tussen vier teams, die uit verschillende voorrondes zijn voortgekomen. Aanvang 20.00 uur, zaal open om 19.00 uur. Wie de quiz wil bijwonen, kan zich aanmelden op quiz@denhaag.nl. Entree €5,-. Tijdig aanmelden is belangrijk.

Klusworkshop voor vrouwen

Ypenburg - Vrouwen die willen leren klussen, kunnen zaterdag 27 oktober terecht bij Hornbach in Den Haag aan Singel 115. Een interactieve avond waarin de cursisten leren omgaan met powertools, maar ook ontdekken hoe ze eigenhandig die ene muur verplaatsen om meer ruimte te creëren. De besloten projectavond start om 18.30 uur en duurt tot 22.00 uur. Deelname bedraagt €10,- per persoon. Inschrijven voor deze Women at Work Projectavonden kan via https://www.hornbach.nl/actueel/women-at-work-projectavond/.

Lezing over HS

Centrum - In het kader van de nominatie van het boek voor de Die Haghe prijs 2018, geeft Koos Havelaar een lezing over station Hollands Spoor. Hij doet dit op donderdag 18 oktober vanaf 17.30 uur in de Centrale Bibliotheek aan het Spui. Aanmelding is verplicht: aanmeldinglezinghga@denhaag.nl

Illustrator 'Dikke Dames' bij Artifac

Centrum - Illustrator Julia Woning, bekend van onder meer de 'Dikke Dames', geeft zaterdag 13 oktober bij Artifac, tekenvakhandel aan de Noordwal 17, een demonstratie met PAN PASTEL. Iedereen met interesse in dit kunstenaarsmateriaal is tussen 11.00 en 16.00 welkom om er vrijblijvend mee kennis te maken en de kunst af te kijken bij Julia.

Boekenmarkt

Centrum - Gek op tweedehandsboeken, zowel in het Nederlands als Engels? Ze zijn te vinden op de boekenmarkt op zaterdag 20 oktober van 10.30 tot 15.30 uur in het gebouw aan de Riouwstraat 2.

Feesten
voor tieners

Loosduinen - Leeftijdsgenoten ontmoeten, een dansje wagen en gezellig kletsen; het kan op de Top Teen 10 Club feesten in Popradar (voorheen Haags Pop Centrum) aan de Burgemeester Hovylaan. Vanaf 26 oktober (begin 20.30 uur) zijn er drie feesten. Jongeren van 12 tot en met 17 jaar zijn welkom op de feesten, waar ze 26 oktober voor 4 euro, 30 november voor 6 euro en 25 januari voor 8 euro in de watten gelegd worden met (tropische) alcoholvrije drankjes, een dans-act en een DJ. Kaarten kunnen online gekocht worden via www.tiny.cc/tt10club. De drie Top Teen 10 Club feesten zijn mogelijk gemaakt door Verrijk je Buurt van Fonds 1818 en met ondersteuning van het opbouwwerk van Voor Welzijn.

Repair Café

Centrum - De vrijwilligers van Repair Café staan zaterdag 13 oktober tussen 11.00 en 13.00 uur bij de vestiging van Schroeder Kringloop aan de Loosduinsekade 156 klaar om kleine huishoudelijke apparaten of kleding samen met u te repareren. Dit is gratis. Een vrijwillige bijdrage voor het dekken van de kosten is welkom.

Excursie Oud Eik en Duinen

Segbroek - Zondag 14 oktober is er om 11.00 uur een IVN wandeling met de natuurgidsen over de begraafplaats Oud Eik en Duine. Het thema is: 'Langs monumentale bomen en historische graven'. Verzamelpunt is het hek aan de ingang van de begraafplaats aan de Laan van Eik en Duinen 40. De wandeling duurt 1½ tot 2 uur, is gratis. Aanmelden is niet nodig.
www. ivn.denhaag.nl

Koffie drinken met buren

Haagse Hout - In buurthuis Boogie Woogie aan de Reigersbergenweg 7 is elke dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur een koffieochtend voor de buurt. Toegang en koffie zijn gratis.

Sponsorloop

Haagse Hout - De Bernardusschool houdt woensdag 17 oktober van 9.00 tot 11.00 uur een sponsorloop aan de Theo Mann-Bouwmeesterlaan 800. De opbrengst is voor een gezinsvervangend tehuis in Indonesië dat door één van de leerkrachten is opgezet. De kinderen hopen op veel toeschouwers en sponsoren. Dit kan op het veld.

Meer berichten