De wekelijkse bezoekjes van 'hun' hond of kat zet de bewoners van Het Zamen aan tot bewegen en communiceren en het roept affectieve gevoelens op.
De wekelijkse bezoekjes van 'hun' hond of kat zet de bewoners van Het Zamen aan tot bewegen en communiceren en het roept affectieve gevoelens op. (Foto: )

Samen met je hond of kat vrijwilligerswerk doen in Haags zorgcentrum

Samen met je huisdier 'liefde op pootjes' geven aan cliënten van Humanitas DMH in Den Haag. Hoe mooi is dat?

Den Haag - Stichting ZorgDier Nederland is op zoek naar zelfstandige vrijwilligers die over een goed gesocialiseerde hond of kat beschikken. Na selectie en een gratis cursus gaan zij wekelijks een uurtje op bezoek bij één of meer cliënten in de woonlocatie Het Zamen aan de Esperantostraat 12.
Een bezoek met een zorgdier heeft volgens Stichting ZorgDier aantoonbaar activerend en therapeutisch effect en is bovendien een geweldige ervaring. Humanitas DMH en ZorgDier zijn daarom een samenwerking gestart om ouderen met een licht tot matige verstandelijke beperking wekelijks van contact met huisdieren te laten genieten.
Een dier maakt makkelijk contact met een mens en andersom. De wekelijkse bezoekjes van 'hun' hond of kat zet de bewoners van Het Zamen aan tot bewegen en communiceren en het roept affectieve gevoelens op. Opgeleide vrijwilligers en hun huisdieren krijgen hier op hun beurt veel positieve energie van. Ze worden professioneel ondersteund door ZorgDier en Humanitas DMH. Interesse? Kijk dan voor meer informatie en inschrijving op www.zorgdier.nl. Of bel 06-10592212.

Meer berichten