Om meer over haar voorouders te achterhalen reist actrice Georgina Verbaan naar Indonesië. Daar ontdekt ze hoe ingewikkeld de verhoudingen konden zijn tussen gekoloniseerde en kolonisator.
Om meer over haar voorouders te achterhalen reist actrice Georgina Verbaan naar Indonesië. Daar ontdekt ze hoe ingewikkeld de verhoudingen konden zijn tussen gekoloniseerde en kolonisator. (Foto: )

Georgina Verbaan op zoek naar haar Indische roots

Komende zaterdag is alweer de laatste aflevering te zien van de najaarsserie van Verborgen verleden. Hierin staat de familiegeschiedenis van de in Den Haag geboren actrice Georgina Verbaan centraal.

Den Haag - Er lopen verschillende Indische lijnen door de familiegeschiedenis van Georgina Verbaan. Zo is haar vader in het toenmalige Nederlands-Indië geboren en pas op zijn elfde naar Nederland verhuisd.

Om meer over haar voorouders te achterhalen reist Georgina naar Indonesië. Want ze heeft eigenlijk maar één vraag: hoe zit het met mijn Indische roots?

Ingewikkeld

In Indonesië ontdekt ze dat er onder haar voorouders slachtoffers van de grote geschiedenis waren, zoals de familieleden die tijdens de Tweede Wereldoorlog in jappenkampen werden ondergebracht. Maar er waren ook voorouders die het koloniale bewind van Nederland en daarmee de onderdrukking van de bevolking actief in stand hielden. Georgina ontdekt hoe ingewikkeld de verhoudingen konden zijn tussen gekoloniseerde en kolonisator. En hoe zij daar uiteindelijk het product van is.

Uitzending: zaterdag 20 oktober, 20.25 uur, NPO 2

Meer berichten