Joyce den Hollander gaf bij de opening een spetterende show.
Joyce den Hollander gaf bij de opening een spetterende show. (Foto: )

Schaatsen met 25 graden, het kan op het Anna van Buerenplein

Maandag 15 oktober werd op het Anna van Buerenplein een schaatsbaan geopend en dat terwijl de temperaturen verre van winters zijn. 

Den Haag - Gisteren opende wethouder Saskia Bruines de schaatsbaan op het Anna van Buerenplein naast Den Haag Centraal. De baan ligt er van 15 oktober tot en met 11 november 2018. Initiatiefnemers zijn de gemeente Den Haag en Food Hall MingleMush. De eerste meters werden geschaatst door topkunstschaatster Joyce den Hollander.

'Wethouder Saskia Bruines hield een korte toespraak. Ze kent dit soort schaatsbanen uit Berlijn, waar het in veel buurten een jaarlijkse traditie is. "Met de herfstvakantie op komst, hoop ik dat ook veel kinderen de schaatsbaan zullen weten te vinden. Om lekker te bewegen, maar vooral ook plezier te hebben!" Eigenaar Samir Harchaoui van Food Hall MingleMush: 'We willen het Anna van Buerenplein op de kaart zetten als evenementenplein. Met deze schaatsbaan geven we daar het startschot voor.'

Show
De schaatsbaan werd in gebruik genomen met een spetterende show door topkunstschaatster Joyce den Hollander met twee van haar leerlingen. Nu kan dus ook de rest van de Hagenaars en Hagenezen hun pirouetten en rittbergers hier oefenen. En natuurlijk is de horeca aan het Anna van Buerenplein geopend voor koek en zopie.

Openingstijden
maandag tot en met vrijdag van 12.00-21.00 uur; zaterdag 10.00-21.00 uur; zondag 10.00-20.00 uur
Toegangsprijs: kinderen t/m 12 jaar: € 3,50 / vanaf 13 jaar: € 5,50 / schaatshuur: € 3,50

Handschoenen zijn verplicht. Meer informatie op SchaatsbaanDenHaag.nl.

Meer berichten