Camille Bigeault is voor het eerst in Den Haag en voelt zich hier erg op haar gemak (foto: Michel Groen).
Camille Bigeault is voor het eerst in Den Haag en voelt zich hier erg op haar gemak (foto: Michel Groen). (Foto: )
Bestemming Den Haag

Bestemming Den Haag (110): 'De kerkklok van de Grote Kerk'

Elke week vraagt Stuart Kensenhuis aan bezoekers van Den Haag wat zij van onze stad vinden. Deze week: Camille Bigeault uit Toulouse, Frankrijk.

Den Haag – "Ik ben hier nooit eerder geweest maar voel me goed en hou van de 'geest' van deze stad", zegt ze al gauw. "Je ziet er overal mensen fietsen en je hebt hier mooie gebouwen. Vanochtend stond ik op met het geluid van die kerkklok (ze wijst naar De Grote Kerk), daar vlakbij zit namelijk mijn hotel, en ik vind dat prachtig."

Camille is professioneel drummer en componist. Afgelopen zondag deed ze mee aan de vierde editie van Herfstfest, een drumfestival in het Paard. Veel vrouwelijke drummers vind je niet in de muziekbusiness maar de suggestie dat dit komt omdat de drum een te mannelijk instrument is, verwerpt ze meteen. "Het is een instrument voor mensen dus iedereen kan hem bespelen", zegt ze terecht.

Muzikale familie

Dan vertelt ze over haar achtergrond. "Ik kom uit een muzikale familie en mijn moeder is percussionist, dus dat hielp wel." Maar het moment dat ze zeker wist dat ze van drummen haar beroep moest maken kwam vooral door een andere inspiratie. "Ik zag een dvd van de rockband Placebo met als titel: 'Soulmates never die'. Dat was een intense ervaring. Alles van die compositie vond ik mooi en de energie die dat uitstraalde... Toen wist ik zeker dat ik de rest van mijn leven wilde drummen en begon ik drummers van onder meer The Beatles, Coldplay en anderen na te doen. Later ging ik naar het conservatorium en studeerde ik in 5 jaar af", vertelt Camille.

Behalve met Herfstfest heeft ze inmiddels meegedaan aan een Genesis-tribute en speelde ze in de muzikale komedie 'Rouge et le Noir'. Verder heeft ze opgetreden met Jenifer, een in Frankrijk populaire zangeres van onder meer 'Au Soleil' en 'Ma Révolution'.

Over ons land wil Camille beslist nog iets vertellen. "Ik wist niet veel over Nederland want in Frankrijk had ik nog nooit een Nederlander ontmoet. Wel wist ik dat de mensen hier heel lang zijn. Nu ik hier ben, vind ik jullie ook makkelijk in de omgang. Ook valt me op dat jullie veel lachen en goed Engels spreken. In mijn land valt dat nog wel eens tegen."

Tegenbezoek?

"Reis naar Coeur D'Amande", zegt Camille. "Dat is een mediterraans restaurant in de wijk Saint Aubin. Je kunt daar voor minder dan 8 euro een heerlijke couscous eten. Verder mag je daar zelf een fles wijn of een andere drank meenemen en daar opdrinken."

Meer berichten