De vlaggenceremonie. (Foto: Wim Hollemans)
De vlaggenceremonie. (Foto: Wim Hollemans) (Foto: Wim Hollemans)

One Young World van start in Den Haag

One Young World The Hague, de grootste jongerenconferentie ter wereld, is woensdag 17 oktober van start gegaan.  Koningin Máxima opende woensdagavond 17 oktober in Den Haag het congres. Bij aankomst in het Vredespaleis werd de Koningin ontvangen door de oprichters van One Young World Kate Robertson en David Jones, Burgemeester Pauline Krikke van Den Haag. 

Den Haag - Onderdeel van de openingsceremonie vormde de vlaggenceremonie in de tuin van het prachtig aangelichte Vredespaleis, het internationale symbool voor vrede en recht. De Nederlandse vlag werd gedragen door Wouter Knecht, een van de aanwezige jonge talenten van Aegon.

Oplossingen

Vier dagen lang zijn ruim 1.800 jonge talenten uit meer dan 190 landen in Den Haag bijeen om te zoeken naar oplossingen voor mondiale problemen die juist hun generatie treffen zoals klimaatverandering en mensenrechten. Met zoveel deelnemers is deze Haagse editie van het 'Davos van jongeren' de grootste One Young World conferentie ooit. One Young World The Hague vindt plaats in het World Forum, maar de jonge talenten zullen ook in de stad te vinden zijn. Dat gebeurde tijdens de openingsceremonie bij het Vredespaleis en tijdens de Community Dinners bij verschillende gastorganisaties in Den Haag. Maar ook daarbuiten zullen Hagenaars de deelnemers in hun herkenbare blauwe One Young World hoodies tegenkomen.

Trots

Burgemeester Pauline Krikke: "Al deze jonge talenten willen samen bouwen aan een betere wereld. Ik vind het geweldig ze hier, in de internationale stad van vrede en recht, te verwelkomen. Ze krijgen volop de kans onze ngo's, start-ups, onderwijsinstellingen en bedrijven te leren kennen. Ondertussen staan 250 vrijwilligers klaar om hen op te vangen. Den Haag laat zich zien als echte wereldstad. Daar kunnen we trots op zijn."
 


 

 

Meer berichten