Grotiusplaats. (Afbeelding: Provast)
Grotiusplaats. (Afbeelding: Provast) (Foto: )

Nieuwe woontorens gaan Haagse skyline veranderen

Snackbar De Vrijheid krijgt nieuwe buren. Boven de Utrechtsebaan komen twee woontorens van 120 en 100 meter die de Haagse skyline zullen veranderen. En er gaat nog meer gebeuren, het hele gebied ten oosten van station Den Haag centraal krijgt een make-over.

Den Haag - In de twee woontorens: Grotius I en II, komen 655 huurappartementen, waaronder 114 sociale huurwoningen met een winkelstrip van 4 verdiepingen en een ondergrondse parkeergarage.

Om dit allemaal te kunnen bouwen wordt de Utrechtsebaan overkapt. Al eerder is besloten het gedeelte bij de Koninklijke Bibliotheek te overkappen, daar komt een stadspark. De verdiepte snelweg in het Haagse centrum wordt straks dus een soort tunnel vanaf de Malietoren tot aan de Grotiusplaats.

Naar verwachting begint dit jaar nog de bouw van de woningen en de parkeergarage. In 2019 begint de gemeente met de overkapping van de Utrechtsebaan en in 2020 worden de woningen opgeleverd.

De plannen bij de Utrechtsebaan zijn nog maar het begin. Bij alle drie de Haagse treinstations komen er woningen bij. Bij Hollands Spoor worden zelfs vijf torens gebouwd, mogelijk nog hoger dan het Strijkijzer.

Het oude pand van sociale Zaken en Werkgelegenheid dichtbij station NOI mag op termijn gesloopt worden. Ook de kavel die dan vrijkomt wordt bestemd voor honderden woningen.

Meer berichten