Straattheater in het centrum van Den Haag. (Foto: SMHB)
Straattheater in het centrum van Den Haag. (Foto: SMHB) (Foto: SMHB)

Wat is er te doen in Den Haag?

Straattheater

Centrum - Ook dit jaar is in de winkelstraten in de binnenstad van Den Haag weer gratis straattheater te zien in het kader van jeugdkunstfestival de Betovering. Vanaf zaterdag 20 tot en met zaterdag 27 oktober komt het publiek op en rondom de Grote Marktstraat, het Spuimarktcomplex, de Spuistraat, de Vlamingstraat, de Wagenstraat, de Venestraat, De Passage, de Lange Poten en het Plein gigantische stenen mannen, een betoverende carrousel of een wonderlijke tijdmachine, de agenten van de Kiddy Ride Police Patrol en tal van andere verrassende acts tegen.

Regie over eigen leven

Den Haag - Het Senioren Collectief Haaglanden houdt in samenwerking met Zorgaanbieder Florence een tweetal bijeenkomsten. Het onderwerp is: 'Hoe houd ik bij het ouder worden regie over mijn eigen leven'. De bijeenkomsten op de donderdagen 18 en 25 oktober worden gehouden in Rondo aan Marterrade 10. 18 oktober staat het onderwerp zorg centraal, 25 oktober de financiële consequenties van opname in een zorginstelling. Aanvang om 14.00 uur. Toegang is gratis voor leden van het Senioren Collectief en houders van de FlorencePAS. Niet leden betalen €3,50. Aanmelden bij Senioren Collectief Haaglanden, tel. 070-2002066, e-mail: info@seniorencollectiefhaaglanden.nl

Muziek in kerk

Segbroek - Organist en cantor Hans Jacobi verzorgt zaterdag 20 oktober van 10.30 tot 12.30 uur in de Remonstrantse kerk aan de Laan van Meerdervoort 955 een muziekochtend. Het thema is 'De liefde die zon en sterren drijft' (Pythagoras, Plato). Toegang: leden en vrienden:vrijwillige bijdrage. Overige belangstellenden: 5 euro.

Griezelen in Schoolstraat

Centrum - In de Schoolstraat is donderdagavond 25 oktober een pre-Halloween Flash Mob 'The Walking Dead' genaamd. Kom in je meest angstaanjagende outfit naar deze winkelstraat en doe mee. De straat is deze avond vol zombies en griezelige verlichting. Voor de meest 'scary' deelnemers aan de Flash Mob zijn prijzen te winnen als tickets voor Six Flags Frigth Fest en The Adams Family. Aanvang om 17.00 uur.

Rommelmarkt

Escamp - Wijkvereniging Zuiderpark houdt op zaterdag 20 oktober de jaarlijkse rommelmarkt. Onder andere Bric à brac artikelen en zelfgemaakte kaarten zijn er te vinden. Ook is er een rad van avontuur en worden er loten verkocht. Aanvang om 10.00 uur. Adres: Escamplaan 55 (boven het zwembad).

Instrumenten uitproberen

Haagse Hout - Bij Muziekacademie Den Haag is op zondag 21 oktober een 'instrumentenproeverij' voor kinderen tussen 7 en 12 jaar. In het Berlagegebouw aan de Raamweg kunnen zij tussen 13.00 en 17.00 uur meer dan twintig instrumenten uitproberen. Van piano tot saxofoon, van drumstel tot cello. Meer informatie: muziekacademiedenhaag.nl.

Taxatie
oude boeken

Scheveningen - Taxateur Arie Molendijk schat zaterdag 20 oktober oude boeken, bijbels, prenten, brieven en ansichtkaarten op waarde. Hij doet dit in Carlton Beach Hotel in Scheveningen. Kosten voor een taxatie van één tot circa tien boeken of seriewerken zijn 5 euro. De taxatiekosten van grotere partijen/bibliotheken variëren van 25 tot 50 euro. Adres: Gevers Deynootweg 201. Tijd: 13.00 tot 16.00 uur. www.molendijkboeken.nl

Lezing over Hannah Arendt

Segbroek - Dr. Joop Berding, sociaal wetenschapper en auteur, geeft zaterdag 27 oktober in de kerk aan de Laan van Meerdervoort 955 een lezing over Hannah Arendt (1906-1975). Berding schreef een boek over deze Duits-Amerikaanse Joodse filosofe en politiek denker: 'Aan het werk met Hannah Arendt'. Aanvang om 10.30 uur. Toegangsprijs leden en vrienden: €5,-, belangstellenden €10,-.

Poëzie voor kinderen

Centrum - Iets leuks doen in de herfstvakantie? Kom dan dinsdag 23 óf donderdag 25 oktober om 11.00 uur naar Van Stockum Boekverkopers Den Haag en doe mee met de Poëzieworkshop van Festival de Betovering en Huis van Gedichten. Tijd: 11.00 - 12.30 uur. Geschikt voor leeftijd: 8 - 12 jaar. Deelname kost €2,50 (betaling in winkel). Aanmelden: kinderboeken@vanstockum.nl
Locatie: Van Stockum Boekverkopers, Spui 40.

Griezelsoep maken

Escamp - Op stadsboerderij Herweijerhoeve aan de Anna Polakweg 7 wordt woensdag 24 oktober tussen 13.30 en 15.00 uur griezelsoep gemaakt en geserveerd. Het hoofdbestanddeel is pompoen. Deelname is gratis en staat open voor kinderen vanaf 6 jaar.

Onder water
in MegaStores

Laak - In winkelcentrum Megastores kunnen kinderen (5 tot en met 10 jaar) in de periode van 19 oktober tot en met 3 november een gratis onderwateravontuur beleven. Tijdens de 45 minuten durende interactieve tour gaan ze op ontdekkingstocht langs prachtige zeeën, stappen aan boord van een historisch schip en maken een cool snapshot als duiker. De tours vinden plaats van dinsdag tot en met zondag. Inschrijven vooraf is verplicht en kan op www.megastoresdenhaag.nl/seatosee

Kick-off Winterlicht

Segbroek - De tweede editie van Winterlicht wordt afgetrapt met de grote theatrale buurt bingo. Deze vindt plaats op zondag 21 oktober van 16.00 tot 18.00 uur in de Prael aan het Esperantoplein 20. Op het programma staan ook spectaculaire optredens. Verder is er volop eten en drinken en uiteraard een bingo met prijzen als een kortingsbon voor je volgende tatoeage of een Winterlicht VIP tour.

Zondagavondzang

Haagse Hout - De Stichting Radiogemeente belegt op zondag 21 oktober een zondagavondzang in de Christus Triumfatorkerk, Juliana van Stolberglaan 154 hoek Laan van Nieuw Oost Indië in Den Haag. Muzikale medewerking wordt verleend door het Christelijk mannenkoor "Scheveningen" o.l.v. Michael Spaans en de organist Jan van Westenbrugge. Wim Groenewegen houdt de overdenking.
De bijeenkomst begint om 19.00 uur. Samenzang vanaf 18.50 uur. www.radiogemeente.nl

Rommelmarkt

Escamp - Wijkvereniging Zuiderpark houdt op 20 oktober weer haar jaarlijkse rommelmarkt. Op de Escamplaan 55 ( boven het zwembad) zijn er leuke artikelen en bric a brac tegen kleine prijzen te koop. ook het rad van fortuin en de enveloppenstand zijn aanwezig Open vanaf 10:00 uur tot 14:30 uur. Infiormatie : 0626418209

Cursus veilig over straat

Centrum - Op donderdag 25 oktober a.s. van 13.30 tot 15.30 uur, start de cursus "Veilig over straat 55+". De cursus wordt verzorgd door het Rode Kruis en bestaat uit vier bijeenkomsten. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Aanmelden kan via "De Kronkel", Westeinde 425, tel. 070-2053080.

Cursus valpreventie

Centrum - Op donderdag 25 oktobervan 10.00 tot 12.00 uur start de cursus valpreventie "In balans" in buurthuis "De Kronkel". De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten en deelname kost € 10,00, incl. cursusmateriaal. Aanmelden kan via "De Kronkel", Westeinde 425, tel. 070-2053080.

Knutselen in Muzee

Scheveningen - Neem een duik in de onderwaterwereld. Snorkel mee en maak je eigen Octopoes, Dolforel of Inktkwal. Muzee Scheveningen is op maandag 22 oktober een festivallocatie van het jaarlijkse internationale kunstfestival voor de jeugd (2-12 jaar) De Betovering. Schuif aan bij deze knutselworkshop Waterwezens tussen 11.00 en 17.00 uur.
Uitgeknutseld? Dan kun je gaan kijken naar het poppentheater van Valentijn productiehuis.
Om 11.00 uur en 14.00 uur spelen zij De kleine vuurtorenwachter, waarin Sylke zijn opa opvolgt als vuurtorenwachter. Leuk voor kinderen van 4 t/m 10 jaar, kaarten kosten 7 euro.

Lezing over film Merijntje Gijzen

Centrum - Donderdag18 oktober spreek Huub Thomas in de Haagse Kunstkring over de productie van de film 'Merijntje Gijzens Jeugd'. Deze werd in 1938 in zijn geheel opgenomen in de destijds zeer geavanceerde studio Filmstad op landgoed Oosterbeek aan de Benoordenhoutseweg in Den Haag. Het was de schepping van de enige Nederlandse 'filmtycoon', Loet C. Barnstijn. Aanvang om 20.00 uur. Toegang Leden en Vrienden Haagse Kunstkring en CJP € 6,- ; niet-leden € 10,- (Ooievaarspas 50%); Reserveren: info@haagsekunstkring.nl of tel. 070 3647585. Haagse Kunstkring, Denneweg 64, Den Haag, tel. (070) 364 75 85, info@haagsekunstkring.nl
www.haagsekunstkring.nl

Workshops in LOOkatie364

Haagse Hout - In de herfstvakantie organiseren KunstPost en VDZTaal de Autumn School Mariahoeve op LOOkatie364. Op woensdag 24, donderdag 25 en vrijdag 26 oktober zijn er diverse gratis workshops te volgen voor iedereen vanaf 5 jaar. Voor het complete programma met tijden en je meteen aanmelden, zie: www.LOOkatie364.nl LOOkatie364 is het nieuwe culture centrum in Mariahoeve te vinden aan de buitenkant van Winkelcentrum Mariahoeve, naast de achterkant van Blokker. Ingang is de galerie.

Middagdienst

Centrum - Op 21 oktober heeft om 16.00 uur in de Evangelisch Lutherse kerk een middagdienst plaats met ds, Hanneke Allewijn. We horen de preek van Dorothee Sölle (1929 - 2003) over Jakobs worsteling met God aan de Jabbok. Locatie Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal 9, Den Haag.
www.luthersdenhaag.nl

Rebible, over 'vergeten' verhalen

Scheveningen - Inez van Oord was de bedenker en jarenlang hoofdredacteur van het succesvolle spirituele tijdschrift Happinez, een van de grootste publieksbladen van Nederland. Zij heeft nu het boek Rebible geschreven, met haar broer Jos, die theoloog is, over verhalen die aan de basis staan van de westerse cultuur. Daarin onderzoeken ze wat oude en vaak vergeten bijbelverhalen (over Mozes, Job enzovoorts) mensen anno 2018 nog te zeggen kunnen hebben. Voordracht door Inez en Jos van Oord. Aansluitend gesprek met het publiek. De bijeenkomst is op woensdag 24 oktober, aanvang 20 uur, in de Maranathakerk aan de 2e Sweelinckstraat.

Meer berichten