Net als Pia Beck beheerst Anke Prevoo diverse muziekgenres. (Foto: R. Blang)
Net als Pia Beck beheerst Anke Prevoo diverse muziekgenres. (Foto: R. Blang) (Foto: )

Prevoo brengt Pia Beck terug in Scheveningen

Anke Prevoo verzorgt donderdag 8 november een show in de Lourdes kerk die geheel gewijd is aan pianiste en zangeres Pia Beck. De organisatie is in handen van Scala Variété aan Zee.

Den Haag - Pia Beck was een autodidact en speelde haar eigen muziek: blues, rock & roll, boogie woogie en jazz. Beck was vanaf de jaren 50 zeer bekend in ons land, ook speelde zij vaak in Spanje waar zij woonde. Anke Prevoo brengt in de Lourdes kerk een tribute show aan deze ras artieste. Het is de tweede keer dat deze show wordt opgevoerd. De eerste voorstelling in maart dit jaar was een groot succes. Ook Prevoo beheerst als zangeres en pianiste diverse genres. Zo is ze een bekend gezicht op diverse grote festival, waaronder het North Sea Jazz Festival.

Niet voor niets heet de show 'Pia back in Scheveningen'. In de jaren 50 en 60 speelde Beck avond aan avond in De Vliegende Hollander in Scheveningen. Anke heeft samen met Karel de Rooij de show samengesteld over het leven en de muziek van Pia Beck. De liedjes worden door haar afgewisseld met anekdotes, interessante verhalen en videobeelden van weleer. Hierbij wordt ze begeleid door haar trio met op contrabas Harm van Sleen en op drums Andreas Carree. Aanvang: 20.15 uu. Kaarten aan de kassa of via tel. 070 - 8800333.

Meer berichten