Haagse kunstenaars maken op uitnodiging kleine kunstwerken die worden ophangen in de beschikbare informatiekasten.
Haagse kunstenaars maken op uitnodiging kleine kunstwerken die worden ophangen in de beschikbare informatiekasten. (Foto: )

Kunst in portieken brengt mensen dichter bij elkaar

Kunst dichter bij de mensen brengen. Hoe doe je dat? Door kunstenaars kleine kunstwerken te laten maken en die vervolgens op te hangen in de portieken. Dat gebeurt momenteel in diverse flats van woningcorporatie Staedion in Mariahoeve. het idee is afkomstig van Carola van der Heijden van cultuurvlinder.nl

Den Haag - Het project heet 'Kunst in je portiek'. De aanwezigheid van de kunstwerken heeft een positieve uitwerking op de leefomgeving en zorgt voor meer contact tussen de bewoners. Bovendien brengt het kunst praktisch bijna bij de mensen thuis.
Ieder kwartaal wordt een Haagse kunstenaar, ontwerper of illustrator gevraagd een toegankelijk werk te maken met het thema: de stad, de mens en de natuur. De werken worden gedrukt in de Grafische Werkplaats Den Haag in een oplage van 100/150 stuks. Vervolgens wordt dit kunstwerkje opgehangen in een informatiekast in een portiek. Er wordt een apart naambordje toegevoegd met een verwijzing naar meer informatie. Via een digitale mailing of een Whatsapp-groep wordt elke keer de nieuwe expositie aangekondigd.
Bewoners kunnen zich melden als ze na afloop van de driemaandelijkse expositie het kunstwerkje willen hebben. Mochten er meer gegadigden zijn, dan wordt het verloot.

Minimaal twee keer per jaar is de maker afkomstig uit de wijk. Het gaat om professioneel werkende kunstenaars (ingeschreven bij STROOM) of ze hebben een studie aan een kunstacademie afgerond.

Meer berichten