Ralf Sluijs gaat zich vooral inzetten op de groei van het kwaliteitstoerisme (Foto: Peter van Zetten).
Ralf Sluijs gaat zich vooral inzetten op de groei van het kwaliteitstoerisme (Foto: Peter van Zetten).

Ralf Sluijs staat weer helemaal klaar

Terug na diagnose darmkanker

"De diagnose darmkanker en daaropvolgend de operatie was best heftig maar het gaat nu hartstikke goed met mij", zegt Ralf Sluijs, gemeenteraadslid van Groep de Mos.

Den Haag – Als hij komt aanlopen bij een 'hotspot' op de Plaats in Den Haag valt meteen zijn stoere baard op, iets wat hij nog niet droeg toen hij bijna 2 maanden geleden vertelde dat hij ernstig ziek was.

Verder lijkt hij langer geworden. Dat is natuurlijk niet zo - of hij moet een heel andere operatie hebben gedaan - maar hij straalt uit dat hij nieuwe energie heeft gevonden. "Dat zit nu op een peil wat ik jaren niet heb gehad", bevestigt hij meteen.

"Men kan de borst nat maken. Ik ga er keihard tegenaan"

Dan vertelt hij openhartig over die medische ingreep en de nasleep ervan. "Ik ben volledig onder narcose geweest en de operatie heeft 5 uur geduurd. Normaal staat er 3 uur voor maar er waren wat complicaties. Uiteindelijk werd ik wakker en naar de uitslaapkamer gereden. Ik was versuft, had een beetje een onwezenlijk gevoel en schijn gevraagd te hebben wat er was gebeurd. Maar eerlijk gezegd weet ik daar niet meer zoveel van."

Uit heel Den Haag kwamen blijken van sympathie en steun voor Sluijs. "Dat klopt", zegt hij. "Ik heb veel bloemen en kaarten ontvangen van bedrijven, burgers en van alle politieke fracties uit de raad. Burgemeester Krikke heeft me zelfs gebeld. Dat vond ik heel lief van haar. Hieruit blijkt maar weer dat de politiek in de 'arena' soms hard en scherp kan zijn maar tijdens moeilijke momenten ook warm en betrokken."

Sluijs staat weer helemaal klaar om uitvoering te geven aan de strategische koers van Groep de Mos. Hij heeft voor iedereen een politieke boodschap. "Ik heb de afgelopen maanden op halve kracht gelopen dus men kan de borst nat maken, want ik ga er keihard tegenaan."

Verheugd is hij dat er een onderzoek komt naar een varende camping in de Binckhorst. "Ik ben er heel erg blij mee", zegt hij glunderend. Dat voorstel heeft hij namelijk gedaan in augustus, vlak voor de onheilstijding over zijn ziekte.

Met mkb, economie, ondernemerschap en city marketing in zijn portefeuille, wil hij zich meer gaan inzetten op de groei van het toerisme in onze stad. "Ik bedoel daarmee vooral het kwaliteitstoerisme", zegt Sluijs. "Dat zijn vooral de mensen die voor onze musea en cultuur komen. Cirque du Soleil is daar een goed voorbeeld van. Door hard te lobbyen heeft wethouder Richard de Mos dat binnengehaald. Belangrijk voor onze stad want de banen in de sector toerisme groeien een stuk harder dan in het algemeen."

Hij legt een relatie met de situatie in de Haagse binnenstad. "Daar hebben we mooie winkels en horeca met vriendelijk personeel, maar economisch gezien gaat het lastig", zegt hij. "Om dat weer op gang te brengen, moeten we gewoon meer mensen er naar toe zien te krijgen."

Meer berichten