Wethouder Parbhuydayal is de eerste klant.
Wethouder Parbhuydayal is de eerste klant.

Wethouder Parbhuydayal opent winkel Allegaarde en start zo unieke samenwerking

Wethouder Kavita Parbhuydayal opende maandag 5 november de winkel Allegaarde in expertisecentrum Gulden Huis en gaf zo het startsein voor de unieke samenwerking tussen zorgorganisaties Florence en de Gemiva-SVG Groep en onderwijsorganisatie De Witte Vogel in stadsdeel Escamp.

Den Haag - Een van de uitkomsten van deze samenwerking is winkel Allegaarde aan de Steenhouwersgaarde 1. De winkel is een werk- en leerplek voor jongeren met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en een stageplek voor leerlingen van De Witte Vogel.

De samenwerking tussen de twee zorgorganisaties en de onderwijsorganisatie is gericht op het bieden van een veilige haven en om cohesie te bewerkstelligen tussen de bewoners van Gulden Huis, bewoners uit het stadsdeel Escamp en jongeren met een beperking vanuit school en dagbesteding. 

Samenwerkende partners
De Witte Vogel biedt speciaal onderwijs en zorg aan leerlingen met lichamelijke of meervoudige beperkingen en langdurig zieke leerlingen. In de laatste jaren van hun onderwijs zullen sommige leerlingen stagelopen. Gulden Huis is een locatie van Florence en biedt naast verpleeghuiszorg ook een aantal specialisaties als revalidatie na een hersenbloeding, operatie of dialyse en zorg bij de ziekte van Huntington. Het Gulden Huis is er niet alleen voor (tijdelijke) bewoners, maar ook voor de wijkbewoners. Ook wel: Buurthuis van de Toekomst, dé plek in Bouwlust waar mensen samenkomen en elkaar ontmoeten. De Gemiva-SVG Groep ondersteunt mensen die door een handicap, chronische ziekte of een andere beperking zorg of begeleiding nodig hebben. Vanuit project De Doorstroom is de samenwerking met Florence en De Witte Vogel opgericht. De Doorstroom is een project waarbij jongeren (tussen 18 – 25 jaar) zich blijven ontwikkelen na school en ontdekken waar ze goed in zijn.
Vanaf heden is iedereen welkom in de winkel aan de Steenhouwersgaarde 1. 
 

Meer berichten