Voorall-projectleider Kim Hameete reikt pluimen uit aan galante reizigers tijdens OV actie
Voorall-projectleider Kim Hameete reikt pluimen uit aan galante reizigers tijdens OV actie ( Foto: Smith Communicatie)

Pluim voor opstaan in tram of bus

Voorall, belangenorganisatie voor mensen met een beperking, heeft vandaag, dinsdag 6 november, het startschot gegeven van de campagne 'Wij reizen met het ov!'. Met dit initiatief wil de Haagse stichting tijdens de Week van Respect mensen in het openbaar vervoer bewust maken van het belang plaats te maken voor reizigers met een beperking. Aan galante medereizigers in de tram worden pluimen uitgereikt.

Den Haag - Sinds de inzet van trams met lage instap in Den Haag, is het aantal reizigers met hulpmiddel zoals rolstoel en rollator toegenomen. In de trams van HTM werden galante reizigers die opstonden of plaatsmaakten dinsdag verrast met een pluim voor hun hulp en medewerking. Hiermee sluit de campagne naadloos aan bij de internationale Week van Respect die tot en met 11 november plaatsvindt.
Wim Carabain, directeur-bestuurder van Voorall: 'Opstaan of opzij gaan voor iemand met een beperking in tram of bus zou vanzelfsprekend moeten zijn. Veel passagiers doen dat spontaan, maar helaas nog niet iedereen. Met deze campagne 'Wij reizen mee met het OV!' hopen we te bereiken dat nog meer mensen spontaan ruimte geven. In het kader van de campagne deelt een team van mensen met een beperking de rest van de maand ballonnen uit in de binnenstad.

Meer berichten