Beeld © JoniIsraeli.com
Beeld © JoniIsraeli.com (Foto: Joni Israeli)

Kinderen en Kamerleden ontbijten in Atrium

Vanochtend ontbeten 30 leden van de Eerste en Tweede Kamer met 25 basisschoolkinderen in het Atrium van het Haagse stadhuis. Dit traditionele Binnenhofontbijt vond plaats in het kader van het Nationaal Schoolontbijt. Aan deze 16e editie deden 2.500 basisscholen en 275 stadhuizen mee. Aan de ontbijttafels bedachten de kinderen en volksvertegenwoordigers wie er ook eens een ontbijtje moeten delen om elkaar beter te leren kennen. Ze kwamen op verrassende duo's.

Den Haag - Kinderen van verschillende basisscholen uit den Haag schoven deze ochtend aan de tafels in het Atrium, onder wie blinde en slechtziende kinderen en leerlingen van de Algemene Hindoe Basisschool, die vandaag ook Divali – lichtjesfeest – vieren. Aan tafel met de Kamerleden lieten ze zien dat ontbijten 'Een feestje voor iedereen!' is: dit jaar het thema van het Nationaal Schoolontbijt. 

Verrassende ontbijtduo's
Kavita Parbhudayal, wethouder Zorg, Jeugd en Volksgezondheid van de gemeente Den Haag, heette de kinderen en Kamerleden welkom in het kolossale Atrium. Aan de vijf ronde ontbijttafels op de Entresol kwamen de kinderen en Kamerleden tot verrassende duo's. Een aantal leerlingen wilde graag de koning met rapper Boef en gehandicapte kinderen aan tafel zien, terwijl anderen Tim Hofman en Rob Jetten een gezamenlijk ontbijtje gunden. De kinderen noemden als gedroomde tafelgenoten ook Noord- en Zuid-Korea en Mark Rutte en Geert Wilders. Leerlingen van de Algemene Hindoe Basisschool zagen een groot ontbijtgezelschap voor zich: de drie prinsesjes, rapster Latifah, dj Bizzey, zangeres Anouk met haar kinderen en vlogger Joy van BeautyNezz.

Inclusieve klassenfeestjes
Het Nationaal Schoolontbijt draagt dit jaar het thema 'Een feestje voor iedereen!', omdat het al jaren een feest voor de héle school is en er voor ieder wat wils op tafel staat. En omdat de Stichting Kinderpostzegels dit jaar het goede doel is. Kinderpostzegels helpt kwetsbare kinderen met steun aan allerlei projecten. Één van die projecten is het organiseren van inclusieve klassenfeestjes. Met steun van Kinderpostzegels heeft Universitair Hoofddocent Laura Batstra van Rijksuniversiteit Groningen het afgelopen schooljaar kwalitatief onderzoek gedaan naar verjaardagsfeestjes voor de hele klas. Op basis daarvan stelde zij een Handboek Klassenfeestjes op, voor iedereen vanaf nu online beschikbaar op www.kinderpostzegels.nl/klassenfeestjes. Tijdens de Burgemeestersontbijtjes in 275 gemeenten betalen veel burgemeesters symbolisch voor hun ontbijt met een donatie aan de stichting Kinderpostzegels.

Meer berichten