De nieuwe blusauto.
De nieuwe blusauto. (Foto: )

Nieuwe blusauto voor Brandweer Haaglanden

Brandweer Haaglanden heeft een gloednieuw blusvoertuig. Esther Lieben, commandant van Brandweer Haaglanden ontving dinsdag 7 november de sleutel van het nieuwe voertuig uit handen van Remco Niks van leveranciers DRV (Dutch Rescue Vehicles uit Hoogeveen).

Den Haag - De tankautospuit is toekomstproof en 24/7 inzetbaar. In totaal neemt Brandweer Haaglanden de komende 3 jaar 25 nieuwe tankautospuiten in gebruik. De huidige generatie voertuigen is zo'n 15 jaar oud en wordt volgens het meerjaren investeringsplan van de Veiligheidsregio Haaglanden vervangen.

Over de nieuwe tankautospuit van Brandweer Haaglanden is uitvoerig nagedacht. Projectleider Rijk Vogelaar legt uit: "We zien voor de brandweer een aantal veranderingen op ons af komen, nu en in de toekomst, daar moet het nieuwe voertuig natuurlijk op ingericht zijn. Zo zien we branden veranderen en zijn er minder brandkranen beschikbaar, waardoor we meer gebruik moeten maken van open water. Voor de aanschaf van dit voertuig hebben we in 2015 proef gedraaid met een testvoertuig aan de brandweerkazernes in Rijswijk en Archipel. Deze testperiode leverde ons veel informatie op voor het vormgeven van onze nieuwe tankautospuit."

Na de feestelijke onthulling van de nieuwe tankautospuit kon de aanwezige brandweerploeg van de kazerne Laak het voertuig in gebruik nemen.

Meer berichten