De jonge Haagse ontwerper bij zijn ontwerpen. Veel BN'ers dragen zijn kleding. (Tekst en foto: Joyce Hoogland)
De jonge Haagse ontwerper bij zijn ontwerpen. Veel BN'ers dragen zijn kleding. (Tekst en foto: Joyce Hoogland) (Foto: )

Haags modeontwerper toont collectie in geboorteland

De Haagse modeontwerper Michelangelo Winklaar heeft zijn nieuwste ontwerpen getoond op de Design Week in Curaçao. Het was de eerste keer dat de jonge ontwerper in zijn geboorteland zijn collectie toonde. "Naast dat het super was dat de mensen hier mijn werk zagen, was het ook heerlijk om mijn familie weer te zien en van het eiland te genieten", aldus Winklaar.

Den Haag - Michelangelo heeft de afgelopen jaren naam gemaakt als couturier en modeontwerper in Nederland. Hij showde collecties op verschillende fashionweeks in binnen- en buitenland en BN'ers zoals Victoria Koblenko, Holly Brood, Lakshmi, Romy Monteiro, Sylvana Simons en Bergit Lewis dragen zijn ontwerpen.

Op de fashionweek in Curaçao liet hij een kledingstuk zien, dat hij gemaakt heeft van restmateriaal van eerdere collecties. "Milieu en hergebruik zijn steeds belangrijker. Vooral in de mode en ook in de kunst en couture-wereld waarin ik werk", zegt Michelangelo. Aan de speciale outfit is 1000 uur gewerkt op zijn atelier waar ook de stoffen zijn geweven.

Benieuwd naar andere ontwerpen van Michelangelo? Afgelopen week is de nieuwe videoclip van Romy Monteiro uitgekomen. Daarin draagt zij zijn kleding!

Meer berichten