Een scène uit de enige avondvullende opera van Leonard Bernstein 'A Quiet Place.'
Een scène uit de enige avondvullende opera van Leonard Bernstein 'A Quiet Place.' (Foto: Joost Milde)

Verborgen operaparel Bernstein alleen in Den Haag

Het verborgen meesterwerk 'A Quiet Place' van Leonard Bernstein is donderdag 22 november te zien in het Zuiderstrandtheater. Opera Zuid speelt deze enige avondvullende opera van de componist die bekend is van wereldberoemde muziektheaterwerken als West Side Story, On the Town en Candide.

Den Haag - Voor zover bekend is Opera Zuid het enige operahuis in Europa dat - juist in het jaar dat Bernsteins 100ste geboortedag wereldwijd wordt gevierd - deze unieke opera op de planken brengt.

A Quiet Place uit 1983 is een opera van deze tijd: een muziekdrama over de herkenbare dingen van het leven: complexe familiebanden, verlies, moeizame communicatie en over aanvaarding en verzoening. De opera gaat over een Amerikaans gezin, dat worstelt met de intense emoties na de tragische dood van een geliefde bij een auto-ongeval, waarbij alcohol in het spel was. Een opera over onszelf en wat ons ten diepste bezighoudt. De partituur is filmisch met Broadway- en jazzinvloeden.

A Quiet Place is geregisseerd en ontworpen door het prijswinnende, Britse duo Orpha Phelan en Madeleine Boyd. De philharmonie zuidnederland onder leiding van Karel Deseure begeleidt de operazangers. Bas-bariton Huub Claessens voert als de oude Sam de cast aan
Aanvang om 20.00 uur. www.zuiderstrandtheater.nl/operazuid

Meer berichten