Net zo goed worden als de spelers in je voetbalgame FIFA. Ga dan 28 november naar de speciale dag van ADO Den Haag bij v.v. Wilhelmus.
Net zo goed worden als de spelers in je voetbalgame FIFA. Ga dan 28 november naar de speciale dag van ADO Den Haag bij v.v. Wilhelmus. (Foto: )

Wat is er te doen in Den Haag?

Jubileum O.B.K.

Segbroek - Mandolinevereniging O.B.K. viert zondag 18 november in de Bergkerk het 95-jarig jubileum met een speciaal concert. Op het programma staan zowel klassieke als moderne werken. Ook het Kozakken ensemble treedt deze avond op, evenals leden van het Classical Russian Kinder Ballet. Aanvang om 14.00 uur. De toegang is gratis, wel wordt na afloop een bijdrage gevraagd. Adres: Daal en Bergselaan 50a.

Beste klimfilms

Laak - De Reel Rock Film Tour toont de beste klimfilms van het jaar op het grote scherm. Het programma valt dit jaar op door de bonte mix van de fraaiste klimacties, avontuur en een flinke dosis humor. En natuurlijk met de bekendste sporters van de internationale klimscene: Adam Ondra, Madaleine Sorkin, Alex Honnold, Conrad Anker en vele anderen.Zaterdag 17 november zijn ze te zien bij Klimmuur Den Haag aan de Jaap Edenweg 10. Informatie: https://reelrocktour.com/films/

Jong talent
op orgel

Scheveningen - Willem Arkeraats (20) en Joost van Barneveld (17) geven zaterdag 17 november hun eerste concert op orgel en vleugel. Ze doen dit vanaf 14.30 uur in de Noorderkerk aan de Schuytstraat 9 - 11.

Koken als oma

Centrum - De kookclub 'Ongekend lekker' van de stichting Amman bereidt oma's gerechten. Het idee is om er aan het eind van de cursus een kookboek van uit te brengen. De kookclub komt iedere donderdagmiddag bijeen in Buurtcentrum Octopus en heeft nog plaats voor extra cursisten. De herkomst van de deelnemers is even divers, net als de gerechten die bereid worden. Het adres is Buurtcentrum Octopus Delftselaan 12. De cursus kost 2 euro per persoon per middag. Aanmelden en informatie bij Farida, tel. 06-24089363.

Concert Die Haghe Sanghers

Centrum - Het 100-jarig Koninklijk Mannenkoor 'Die Haghe Sanghers' geeft zondag 18 november samen met Het Residentiekoor een concert in de Elandstraatkerk. Uitgevoerd wordt onder andere 'Ein Deutsches Requiem' van Johannes Brahms. Kaarten à 20 euro zijn verkrijgbaar via de websites van de koren, bij de koorleden, Albersen muziek en het VVV aan het Spui. Aanvang om 15.30 uur. www.diehaghesanghers.nl en www.residentiekoor.nl

Zingen
in de kerk

Haagse Hout - In de Christus Triumfatorkerk aan de Juliana van Stolberglaan 154 kan zondagavond 18 november gezongen worden. De organisatie is in handen van de Stichting Radiogemeente. Muzikale medewerking wordt verleend door de christelijk gemengde zangvereniging 'Concordia' en organist Marcel van Duyvenvoorde. Er is ook een overdenking. De bijeenkomst begint om 19.00 uur. Samenzang vanaf 18.50 uur. www.radiogemeente.nl

Concert beroemde organist

Loosduinen - De beroemde Engelse orgelvirtuoos James O'Donnell, de organist van Westminster Abbey in Londen, speelt zaterdag 17 november in de Abdijkerk. Hij verzorgt het slotconcert van de serie 'Internationale orgelconcerten bij kaarslicht 2018'. Op het programma staan werken van onder andere Byrd, Wesley, Purcell, Handel en Mendelssohn Bartholdy. Zijn spel is te volgen op een groot tv-scherm. Kaarten zijn online te bestellen en uiteraard ook verkrijgbaar aan de kerk op de middag van het concert. Aanvang om 15.30 uur. Toegangsprijs is 10 euro. www.abdijkerk.info

Skill Games
bij Wilhelmus

Leidschenveen - Wil je net zo goed worden als de spelers in je voetbalgame FIFA? Kom dan woensdag 28 november naar de ADO Den Haag Skill Games-middag bij v.v. Wilhelmus. De middag is voor kinderen van 6 tot en met 15 jaar en duurt van 15.00 tot 18.00 uur. Adres: Groene Zoom 2 . Inschrijven kan via www.adodenhaag.nl/voetbalkampen.

Lezing onder- waterfilmers

Loosduinen - In de vleugel van landhuis Ockenburgh vertellen de professionele natuur- en onderwaterfilmers, Klaudie Bartelink en Peter van Rodijnen, donderdag 22 november over hun avontuurlijke werk. Het duo werkte voor films zoals De Wilde Stad, Natuur in de Delta maar ook voor National Geographic en Vroege Vogels. Aanvang om 20.00 uur De toegangsprijs bedraagt 7,50. Reserveren via www.ockademie.nl

Robots
in de bieb

Den Haag - In de Week van de Mediawijsheid (16 t/m 23 november) met dit jaar als motto 'Heb jij het onder de duim?' wordt in de Haagse bibliotheken extra veel aandacht besteed aan alles wat met (nieuwe) media te maken heeft. In de bibliotheken lopen robotjes rond bij workshops, leren kinderen programmeren en horen volwassenen meer over onderwerpen als Cybersecurity en Whatsapp. Meer informatie: www.bibliotheekdenhaag.nl voor alle activiteiten.

Bomans, wie kent hem nog?

Scheveningen - Hagenaar Paul Casparie, kenner van het werk van Godfried Bomans, houdt woensdagmiddag 21 november een voordracht over de betekenis van deze schrijver. Hij doet dit van 14.30 tot 16.30 uur in de Maranathakerk aan de 2e Sweelinckstraat.

EHBO-cursus

Loosduinen - De EHBO-vereniging Loosduinen start 7 februari een nieuwe EHBO-opleiding. Er zijn nog plaatsen vrij, mail gerust vrijblijvend voor meer informatie naar ehboloosduinen@gmail.com of bel met L. Spies, tel.06-25377602. www.ehboloosduinen.nl.

Repareercafé

Wateringse Veld - Op stadsboerderij Op den Dijk wordt eens per 8 weken wordt het Repareer Café georganiseerd door enthousiaste vrijwilligers. De eerstvolgende is woensdag 21 november. Tijd: 11.00 - 13.00 uur. Adres: Bovendijk 141 - 143.

Kinderrechten op stadsboerderij

Centrum - Op woensdag 21 november kunnen kinderen op stadsboerderij Schildershoeve alles te weten komen over recht op bescherming tegen drugs. Een preventiedeskundige van Indigo geeft een workshop over drugs, roken en andere mogelijke verslavingen. Het is een laagdrempelige bijeenkomst waarbij met de kinderen verschillende stellingen over verslavingen worden besproken. Daarnaast zijn er diverse actieve spellen waardoor er op een speelse manier ook aandacht besteed word aan de kinderrechten.
Zo wordt ook extra invulling gegeven aan de rookvrije generatie en de rookvrije stadsboerderijen. Voor kinderen tot 15 jaar, deelname gratis. Tijd: 14.00 - 15.00 uur. Adres: Teniersplantsoen 83.

Meer berichten