Jennifer in het sfeervolle Hotel Atlantic op Kijkduin
Jennifer in het sfeervolle Hotel Atlantic op Kijkduin (Foto: )

De passie voor muziek van Jennifer Ewbank

De Haags singer-songwriter en pianiste Jennifer Ewbank gaat een drukke periode tegemoet. Zo zal ze op zondagmiddag 18 november optreden op Kasteel de Wittenburg tijdens een 'Afternoon Tea.' Voorts is ze een graag geziene zangeres op allerlei - besloten - evenementen. In januari 2019 verwacht ze haar tweede kind: een zoontje, daarna volgen de opnamen voor haar nieuwe EP.

Tekst: Martin Reitsma - foto: Els de Wit

Den Haag - Jennifer bezit een onbegrensde passie voor muziek die ze graag met met haar publiek deelt. Ze is geboren en getogen in onze hofstad. "Ik hou van Den Haag en van het strand. Vroeger ging ik al naar leuke muziekcafés zoals de Paap", vertelt ze. "Ik merk op andere plaatsen in ons land dat men Den Haag ook echt als muziekstad ziet."

We doen ons interview in de sfeervolle omgeving van Hotel Atlantic in Kijkduin. De service staat er zoals altijd hoog in het vaandel. We krijgen een mooie ruimte om ons interview met haar te doen en mogen voor de fotosessie gebruik maken van de grote zaal met witte vleugel. Het uitzicht op zee en duinen is prachtig. Een ambiance die helemaal bij Jennifer past.

Veel respect voor dieren

Haar lieve hondje Billy wijkt geen moment van haar zijde. Drie jaar geleden componeerde ze het liedje 'In zoveel gelijk' het nationale dierendaglied waarvan de opbrengst in zijn geheel naar de Dierenbescherming ging. "Eén van de normen en waarden die ik van huis uit mee heb gekregen is dat je respectvol met dieren om moet gaan", gaat ze verder. "WorldAnimalProtection is een geweldige organisatie."

Jennifer deed in 2010 mee aan de Voice of Holland en haalde de halve finale haalde. "Mijn optredens waren toen erg gericht op het 'Voiceplaatje' achter de witte vleugel met dromerige kleine en gevoelige liedjes. Ik heb veel van deze periode geleerd. Ook zangtechnisch. Soms zong ik achter de vleugel en had ik niet voldoende lucht meer, dat kwam mijn zang niet ten goede.Ik heb in die tijd niet helemaal kunnen laten zien wat ik werkelijk kan."

Album

In 2011 bracht ze met 'London Tree' een goed ontvangen album uit. "Ik heb nog zo'n 150 liedjes op de plank liggen, daar wil ik ook wat mee gaan doen." Samen met gitarist Jonny Smokes en achtergrondzangeres Cloë Groen gaat Jennifer binnenkort sessies doen met countryliedjes. "Daar gaat mijn hart naar uit. Ik wil graag nog eens naar Nashville USA, het hart van de countrymuziek", vertelt ze met een twinkeling in haar ogen. " We gaan met producer Gordon Groothedde aan de slag om de liedjes voor onze nieuwe EP door te nemen. Na mijn bevalling in januari starten we dan op een nader te bepalen tijdstip met het opnemen en uitbrengen van ons nieuwe werk. Daarna kan ik me gaan richten op mijn hoofdrol in Doornroosje, de musical die vanaf september 2019 in de Nederlandse theaters te zien zal zijn. Ook daar verheug ik me op." Ze kijkt eveneens uit naar haar optreden in de Wittenburg. Het kasteel waar ze vijf jaar geleden het jawoord gaf aan haar man Robin. Meer informatie over haar optreden via: www.wittenburg.nl. Er zijn nog kaarten beschikbaar.

Meer berichten