Kick-off van de Hackaton for Good in Den Haag.
Kick-off van de Hackaton for Good in Den Haag. (Foto: NILS FLORIAN HIJLKEMA PHOTOGRAPHY)

Monkey Code wint 'Hackaton for good' in Den Haag

De 'Hackathon for good' in Den Haag is gewonnen door Monkey Code. Zij bedachten een manier om, voor landroof kwetsbare, gebieden in kaart te brengen. Hiervoor worden satelliet gegevens gecombineerd met sociale media data.

Den Haag - Tijdens de #Hackathonforgood werkten 27 teams bestaande uit meer dan 22 nationaliteiten aan de ontwikkeling van innovatieve data oplossingen voor problemen gericht op humanitaire rampen (Rode Kruis), nepnieuws (NCIA), bewijsvoering (ICC), noodfondsen (World Vison) en landroof (Asser Instituut).

Creatief gebruik

Aan de Hackathon for good deden dit weekend ruim 125 tech talenten uit binnen en buitenland mee. De jury koos voor Monkey Code als winnaar omdat ze ondanks de lastige challenge toch hebben doorgezet en roemde het creatieve gebruik van social media data als onderdeel van de oplossing. Met de eerste plaats won team Monkey Code een geldprijs van €10.000,-.

Wereldproblemen

De hackathon is het eerste zichtbare project van het Data Science Initiative, een initiatief van tech ondernemers, universiteiten, overheid en kennisinstellingen in Den Haag die zich inzetten voor vrede, recht en veiligheid door middel van big data en Artificial Intelligence: Tech for good. Saskia Bruines, wethouder Onderwijs, Kenniseconomie, Internationaal: "Deze hackathon is een mooi voorbeeld van wat wij als stad van vrede en recht willen uitstralen. Samen met tech ondernemers, universiteiten en kennisinstellingen werken aan oplossingen voor wereldproblemen. Het is een bijzonder evenement waarvan ik hoop dat we er in de toekomst nog meer mogen organiseren!"

De Hackathon for Good is een initiatief van de Gemeente Den Haag en het Data Science Initiative.
 

Meer berichten