"Wat me is bijgebleven zijn de oude herenhuizen van Den Haag." Foto: Peter van Zetten).
"Wat me is bijgebleven zijn de oude herenhuizen van Den Haag." Foto: Peter van Zetten).
Bestemming Den Haag

Bestemming Den Haag (115): 'Vakantiegevoel bij Scheveningen'

Elke week vraagt Stuart Kensenhuis aan bezoekers van Den Haag wat zij van onze stad vinden. Deze week: Charissa Burke uit Rotterdam.

Den Haag – Ze is de dochter van Alwin Burke, oprichter van de bekende Rotterdamse r&b-groep Re-Play. Ook haar opa, de vader van Alwin, maakte muziek. Vooral in een Kawinaband. Dus het is niet toevallig dat ze in dezelfde branche voet aan de grond probeert te krijgen. "Ik ben zangeres", zegt ze ietwat bescheiden. "Mijn vader zegt dat ik begon met zingen vanaf het moment dat ik kon praten."

Charissa schrijft haar eigen teksten. Meestal gebaseerd op de dingen die ze heeft meegemaakt of zoals ze het graag in de toekomst zou willen zien. Een voorbeeld hiervan is 'Lover & Friend, haar laatste release op YouTube. "Toen ik dit liedje schreef, beeldde ik me in dat ik iemand zou ontmoeten die helemaal voor mij ging en mijn liefde verdiende", vertelt ze. "Tijdens de opname van de clip ontmoette ik werkelijk een speciaal persoon. Dat is de jongen die erin speelt."

Ze is gelukkig, zoveel is duidelijk. Maar hoe was het toen ze voor het eerst onze stad bezocht? Wat weet ze daar nog van? "Ik weet nog dat we met mijn ouders naar Madurodam gingen. Ik was nog maar een kind. Maar wat me goed is bijgebleven toen we met de auto door Den Haag reden, waren de oude herenhuizen. Heel anders dan in Rotterdam", zegt ze.

Tegenwoordig gaat Charissa graag naar Scheveningen, de enige plek in onze regio waar ze altijd een vakantiegevoel heeft. "Dat komt door het strand en de vele toeristen. En ook wel door Palace Promenade, dat overdekte winkelcentrum." Plotseling schiet haar iets te binnen en ze lacht: "Ik ben jaren geleden naar 'Passie on the Beach' geweest, een feest in een tent en op een afgezet gedeelte van het strand in Scheveningen. Een deejay speelde toen onder meer housemuziek, latin en urban. Heel leuk!"

Iets wil ze nog even kwijt over haar vader. "Ik ben supertrots op wat hij heeft bereikt samen met die andere jongens van Re-Play. Ik weet hoeveel obstakels hij soms is tegengekomen en moest overwinnen. Maar mijn vader geeft nooit op, ook al krijgt hij nee te horen en maken mensen in de muziekbusiness misbruik van de situatie. Hij is echt mijn grote voorbeeld."

Tegenbezoek?

"Reis naar het Inntelhotel aan de Leuvenhaven. Als je richting de Erasmusbrug kijkt zie je de skyline van Rotterdam. Dat is supermooi, iets dat je gezien moet hebben", zegt Charissa.

Meer berichten