De drie studenten met hun ontwerp.
De drie studenten met hun ontwerp. (Foto: PR)

De tuktuk van Victoria, Jamie en Edwin kan levens redden

Niet op elke plek in de wereld is snelle noodzorg vanzelfsprekend. Ambulances zijn te duur en kunnen niet overal komen. Het ontwerp van drie studenten van de Haagse Hogeschool moet uitkomst bieden en zo levens kunnen redden.

Den Haag - Victoria Martynova, Jamie Boon en Edwin de Wit hebben onder de naam TukAid een ombouwpakket voor de traditionele tuktuk ontwikkeld. Voorzien van medische en technische apparatuur en van een op maat gemaakte stretcher verandert het vervoermiddel in een hulpvoertuig dat vervolgens kan worden ingezet in dichtbevolkte vluchtelingkampen of in rampgebieden. Plekken waar een reguliere ambulance niet uit de voeten kan.
Victoria, Jamie en Edwin studeren Industrial Design Enginineering. Ze bedachten het ombouwpakket naar aanleiding van een vraag van Artsen zonder Grenzen. Verleden week presenteerden ze hun TukAid-protoype tijdens de Central Innovation District conferentie in Den Haag. Al eerder ontvingen ze tijdens One Young World 'The Resolution Project Award' voor het beste sociaal maatschappelijk project met grote impact. Nu het prototype gereed is om getest te worden, worden investeerders gezocht. Hierna zal in 2019 een pilot plaatsvinden in Nigeria.

Meer berichten