Pae is voor de feestdagen overgekomen om haar vriend te bezoeken (Foto: Peter van Zetten).
Pae is voor de feestdagen overgekomen om haar vriend te bezoeken (Foto: Peter van Zetten). (Foto: )
Bestemming Den Haag

Bestemming Den Haag (116): 'Prachtige Haagse huizen'

Elke week vraagt Stuart Kensenhuis aan bezoekers van Den Haag wat zij van onze stad vinden. Deze week: Pae Poonyanuch uit Samut Prakarn, Thailand.

Den Haag – Om met de feestdagen bij haar Nederlandse vriend te kunnen zijn, is ze een paar weken geleden voor een vakantie overgekomen. Maar niets had haar kunnen voorbereiden op het weer. "Wat is het koud", zegt ze bibberend.

Ondanks de lage temperaturen blijft ze niet binnen want als ze maar even de kans heeft, loopt ze richting Haagse markt om inkopen te doen. "Ik kook graag Thais voor mijn vriend, zijn familie en vrienden. Op de markt kan ik daarvoor alle verse producten vinden", zegt ze. "Ik koop vooral vis en groenten."

Het Thaise gerecht dat ze het liefste maakt heet Pad Grapow, met rund -of varkensgehakt, rode pepers, sjalotten, Thaise basilicum en rijst. Pittig smaakje wel, dus alleen voor de liefhebbers. "Het is makkelijk te maken en het is heerlijk", zegt ze lachend. Om te bedenken dat ze in Thailand helemaal niet zo bezig was met koken. "Gezonde 'streetfood' is in haar thuisstad gemakkelijk op elke hoek van de straat te krijgen, dus koken deed ze niet zo vaak. "Liet ik over aan mijn moeder", zegt ze.

Als ze niet naar de markt loop pakt ze de bus of tram naar het centrum. "In Den Haag is alles dichtbij. Het strand, winkelgebieden, de markt en nog veel meer. Daarom is het voor mij makkelijker om erop uit te trekken", zegt ze.

Pae gaat in gedachten even terug naar haar eerste indruk van onze stad. "Ik was een beetje verbaasd toen ik hier allerlei mensen uit Azië, Afrika en andere werelddelen dan Europa zag. In Thailand dacht ik dat hier alleen maar witte mensen woonden." Met haar vriendje heeft ze inmiddels een verkenningstour door de stad gemaakt. "We zijn naar het strand geweest en naar de Pier. Het was toen lekker weer dus ben ik even het water in geweest. Niet om te zwemmen want dat kan ik niet. Alleen om snel pootje te baden."

Ze lacht vriendelijk, zoals ze altijd doet. En als ze haar bewondering uitspreekt voor de prachtige huizen in Den Haag is het welgemeend. "Ik hou van de manier waarop alles hier gebouwd is. Pal naast en op elkaar. Mooi om te zien."

Tegenbezoek?

Reis naar het Muang Boran, een enorm openluchtmuseum met vooral veel replica's (verkleind tot een derde) van belangrijke gebouwen in Thailand, zoals tempels en paleizen.

Meer berichten