Mo Balah sprak onder andere met Hans Massing. Massing heeft een ‘Total Training Center’ in Loosduinen waar vechtsporten worden beoefend door jong en oud.
Mo Balah sprak onder andere met Hans Massing. Massing heeft een ‘Total Training Center’ in Loosduinen waar vechtsporten worden beoefend door jong en oud.

Groep de Mos breekt lans voor veilige vechtsportgala's

Vechtsportevenementen in Den Haag worden regelmatig afgelast. Dit is een doorn in het oog van de fractievertegenwoordiger van Hart voor Den Haag / Groep de Mos, Mohamed Balah. Hij wil dat 'de rotte appels' onder de organisatoren worden geweerd en Haagse promotors, die hun zaken wel op orde hebben, de ruimte krijgen om veilige gala's te organiseren. 

Den Haag - Hart voor Den Haag/Groep de Mos wil een andere aanpak op het gebied van vechtsportgala's in Den Haag. Momenteel gebeurt het volgens de partij te vaak dat organisatoren van buiten de stad naar Den Haag komen om een vechtsportevenement op poten te zetten en eindigt het uiteindelijk in een afgelasting. Zonde vindt Balah met name omdat kickboksen een populaire sport is onder de Haagse jeugd en de gala's voor de jonge talenten een podium kunnen zijn. 

Daarom pleit hij voor een andere aanpak. Volgens Balah zijn er momenteel zo'n vijf grote Haagse promotors van vechtsport, die hun zaken op orde hebben. Balah: "De controle moet terug, we krijgen nu de rotte appels van buiten Haaglanden. Wij willen niet dat de goeden onder de kwaden lijden!"

Veel gala's worden ook afgelast vanwege veiligheidsproblemen. Balah wil van het stadsbestuur weten wat de aard en de grootte van dergelijke dreigingen is.

Hij roept het stadsbestuur in schriftelijke vragen op om meer 'checks en balances' in te bouwen zodat er meer ruimte ontstaat voor veilige, goede gala's in Den Haag. "Laten we de naam die Den Haag heeft als kickboks hoofdstad van Nederland, benutten! Na voetbal en hockey is kickboksen immers de meest populaire sport in Den Haag onder de jeugd." 

Meer berichten