Directeur Duurzaam Den Haag, Heleen Weening, ondertekent de partnerverklaring.
Directeur Duurzaam Den Haag, Heleen Weening, ondertekent de partnerverklaring. (Foto: Duurzaam Den Haag)

Met elkaar aan de slag om droge voeten te houden

Samen met 40 partners gaat Duurzaam Den Haag aan de slag om de regio Delfland klimaatbestendig te maken. Tijdens de conferentie Klimaatadoptatie in het Cars Jeans Stadion, ondertekende directeur Heleen Weening deze week de partnerverklaring Klimaatkrachtig Delfland.

Den Haag - Door het veranderende klimaat krijgen we steeds vaker te maken met extreem weer, zoals hoosbuien of extreme droogte. Door de grote hoeveelheid stenen in de stad kan het vele water niet weglopen en loopt de temperatuur in de zomer hoger op dan in een groen gebied. Kleine maatregelen zoals meer planten, een groen dak of een grindstrook in je tuin zorgen al voor betere waterberging en minder snel stijgende temperaturen in de zomer.
Klimaatkrachtig Delfland is een initiatief van het Hoogheemraadschap van Delfland. Het netwerk verbindt partijen, initiatieven en projecten en wisselt kennis en kunde uit. Daarnaast toont het inspirerende en bewezen voorbeeldmaatregelen, zoals de succesvolle Operatie Steenbreek. Aan de hand van deze voorbeelden is het voor iedereen mogelijk om aan de slag te gaan. Weening: "Samen gaan we aan de slag om ervoor te zorgen dat we in Den Haag en omstreken droge voeten houden en dat we het in de stad koel houden, ondanks extremer weer."

Meer berichten