100 Scheveningse ouderen hebben gewerkt aan een schilderij dat bestaat uit 100 paneeltjes.
100 Scheveningse ouderen hebben gewerkt aan een schilderij dat bestaat uit 100 paneeltjes. (Foto: PR)

Wat is er te doen in Den Haag?

Lezing Paul Scheffer

Centrum - Publicist en hoogleraar Paul Scheffer verzorgt 3 december de Socrateslezing in de Koninklijke Schouwburg.Centraal staat het thema Mensenrechten. Scheffer is in staat om de thermometer te steken in de huidige wereld en de spanning te onderzoeken tussen democratie en liberalisme, tussen de rechten van de meerderheid en die van het individu. Aanvang om 20.00 uur. Ticketinfo en aanmelden via: https://www.humanistischverbond.nl/socrateslezing2018-paulscheffer

Muziek bij
St. Caecilia

Ypenburg - NIc's Bigband geeft zondag 2 december bij St. Caecilia een concert. De bandleden voeren eigen solo's uit. Locatie: zaal Marcanto, Groene Zoom 11. Aanvang om 14.30 uur. Toegang is gratis. Meer informatie: https://www.stcaecilia.nl.

Duitse kerstbazaar

Centrum - Op zoek naar kerstdecoratie? Bezoek dan de kerstbazaar van de Deutsche Evangelische Gemeinde op zaterdag 1 december van 10.00 tot 16.00 uur. Locatie: Bleijenburg 3b. Er is ook gebak uit eigen keuken.

Rommelmarkt

Centrum - In de Kronkel aan de Westeinde 425 kan zaterdag 1 december weer gesnuffeld worden tussen allerlei tweedehands spullen. En wie weet zit er ook wel leuke sinterklaascadeautjes of kerstversiering tussen. Tijd: 9.30 tot circa 15.00 uur.

Taxatie van kunst en antiek

Segbroek - Altijd al willen weten wat die zegelring waard is of dat vaasje van een oudtante? Veilinghuis de Ruiter taxeert 4 december waardevolle eigendommen. Dit gebeurt van 10.00 tot 16.00 uur bij het Goudwisselkantoor aan het Valkenbosplein 1. De taxatie is gratis. Ook geven de deskundigen advies.

Open middag De Wulp

Loosduinen - Bij vogelopvang De Wulp is zondag 2 december van 13.00 tot 16.00 uur een open middag. Bezoekers krijgen uitleg over de verzorging en huisvesting van de verschillende vogels. Er zijn rondleidingen en knutselactiviteiten. Adres: Heliotrooplaan 15 (Meer en Bos)

Naar Zadkine aan Zee

Scheveningen - Nivon brengt op zaterdag 1 december van 11.00-13.00 uur een bezoek aan de tentoonstelling 'Zadkine aan Zee' in Museum Beelden aan Zee. Het is geen rondleiding met gids, maar een vervolg op een lezing met uitleg over deze expositie die eerder werd gegeven. Verzamelen om 11.00 uur bij de ingang van het museum, Harteveltstraat 1. Deelname voor Nivon-leden is gratis; niet-leden betalen € 2,50, kinderen 3 t/m 17 jaar €1,00. Aanmelden is niet nodig. Toegang tot het museum is voor eigen rekening.

Tango leren dansen

Laak - Gastdocenten uit Argentinië geven tot 10 december bij Tango Mooovs aan de Binckhorstlaan 135 inlooplessen Argentijnse tango. De lessen zijn geschikt voor jong en oud en danservaring is niet nodig. De lessen worden gehouden van maandag tot en met donderdag van 19.00 tot 20.15 uur. Deelname kost €17,50 per les. Meer informatie of aanmelding: Fred Ormskerk: tel. 06-33398885 of info@tangomooovs.nl

Kustlijn op paneeltjes

Den Haag - Wim Deetman, voorzitter van de stichting Feest aan Zee, onthult 28 november een schilderij dat bestaat uit 100 paneeltjes. Samen vormen ze de kustlijn van Scheveningen vanuit de lucht gezien. De paneeltjes werden geschilderd door 100 ouderen in Scheveningen, ter gelegenheid van Feest aan Zee, 200 jaar Scheveningen Bad. Het schilderij is te zien op 28 november van 19.00 tot 20.00 uur in het Zuiderstrandtheater, van 1 - 14 december in het Nutshuis aan de Riviersvismarkt, van 17 - 27 december in Bosch en Duin aan de Scheveningseweg 76 en van 5 januari - 24 maart in Muzee aan de Neptunusstraat. Naast het schilderij van 6 meter breed, hangt een foto van 100 paar ogen. Het zijn de 200 ogen van de deelnemende ouderen met hun blik op Scheveningen en verhalen over hun geliefde badplaats. Meer informatie: www.kwekersindekunst.nl

Orgelconcert

Centrum - Op zaterdag 1 december geeft Minne Veldman een orgelconcert in de Evangelisch-Lutherse Kerk. Vanaf 20.00 uur speelt hij een afwisselend en avondvullend programma, voorzien van een mondelinge toelichting en een groot videoscherm waarop bezoekers de organist kunnen zien spelen. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kerk aan de Lutherse Burgwal 7, of met korting via www.orgelconcertenminneveldman.nl.

IVN excursie in Berkheide

Regio - Op zondag 2 december om 14.00 uur organiseert IVN Den Haag een excursie in Berkheide, het gebied met nieuwe stuifduinen bij Wassenaarse Slag. Struin met de gids van IVN door een duingebied, dat in een nieuwe ontwikkelingsfase is gebracht door menselijk ingrijpen. De IVN gids vertelt u alles over dit gebied en over de flora en fauna, die hier voorkomen. Verzamelen bij de parkeerplaats voor het Fletcher Hotel Duinoord aan de Wassenaarseslag 26. Dit punt is slecht met openbaar vervoer te bereiken. IVN-excursies en wandelingen zijn gratis, voor iedereen toegankelijk en duren 1½ tot 2 uur. Reserveren is niet nodig. De wandelingen gaan altijd door.

Meer berichten