De cast van The Addams Family komt in december naar Den Haag. Foto: Margot van der Heide
De cast van The Addams Family komt in december naar Den Haag. Foto: Margot van der Heide (Foto: )

Addams Family in World Forum

Een humoristische verhaal over een excentrieke familie met rare trekjes. Dat is de musical The Addams Family. Volgens hoofdrolspelers Johnny Kraaijkamp en Tony Neef is het absoluut geen horror. "Het is vooral hilarisch en een echte familiemusical."

Door Helene Ouwerkerk

Den Haag - Als we Kraaijkamp en Neef spreken, zijn de repetities voor de voorstelling in volle gang. "Ik ben nu nog vooral zoekende", zegt Tony Neef die de rol van oom Fester speelt. "Ik ben dood geweest en weer opgegraven. Ik ben ook een medium en de enige die contact heeft met de voorvaderen die de rest niet ziet. Het is wel een hele belangrijke rol. Ik ben de motor van het verhaal. Want er is natuurlijk iets aan de hand. Het meisje is verliefd geworden op een gewone jongen. Ik ben degene die ervoor zorgt dat er geen rampen gebeuren en dat iedereen eerlijk is maar soms weer niet. Het is een beetje duwen en zorgen dat alles goed komt", vertelt hij. Johnny Kraaijkamp speelt de rol van Gomez. "Ik doe me flinker voor dan ik ben als aristocraat van Spaanse adel maar ondertussen ben ik volledig afhankelijk van mijn vrouw Morticia (gespeeld door Pia Douwes red.)", zegt Kraaijkamp. "In de repetitieperiode ben ik vooral bezig om die schermduels en die danspasjes in mijn kop te krijgen. Dat duurt even. En ook wat betreft het zingen begeef ik me een beetje op onbekend terrein want ik ben vooral acteur. Al is het al wel mijn 12e muzikale voorstelling."

Familie

Volgens de twee acteurs is The Addams Family vooral geschikt voor het hele gezin. "Wij moeten het publiek leiden want het is zo'n rijke musical waar zoveel gebeurt. Humor, spektakel dat zit er allemaal in. Prachtige muziek die opnieuw is gearrangeerd. Het is echt showbizz", vertelt Kraaijkamp. "Het leuke is ook dat de regisseur de vrijheid heeft om het naar zijn eigen hand te zetten. Het klinkt misschien arrogant maar ik denk dat het beter is dan wat in het buitenland te zien is geweest en illegaal op Youtube staat", vult Tony Neef aan.

Meer berichten