De overhandiging maandag door wethouder Kavita Parbhudayal
De overhandiging maandag door wethouder Kavita Parbhudayal (Foto: Michel Heerkens)

Keurmerk voor zes vrijwilligersorganisaties in Den Haag

Zes Haagse organisaties hebben maandag 3 december een keurmerk ontvangen uit handen van wethouder Kavita Parbhudayal. 

Den Haag - Ze kregen deze onderscheiding omdat ze hun vrijwilligersbeleid goed op orde hebben. Met haar aanwezigheid onderstreepte wethouder Parbhudayal het belang van vrijwilligerswerk voor onze stad. "Vrijwilligers zijn de kampioenen van de stad", aldus de wethouder. 

Stichting Gezond Samenwerken ontving maandag het Haags Keurmerk voor Vrijwilligersorganisaties (HKV). Dit keurmerk is bedoeld voor de kleinere vrijwilligersorganisaties die zonder of met een gering aantal betaalde krachten hun werk doen. Daarmee onderscheidt het Haagse keurmerk zich van het landelijke keurmerk Goed Geregeld van het NOV. Stek, Stichting Yasmin, SchuldHulpMaatje Den Haag, VTV (Stichting Vrijetijdsbesteding) en HWW (Vrederust-West) mogen het keurmerk Goed Geregeld sinds maandag voeren. 

Voor vrijwilligers is het keurmerk een waarborg dat ze in goede handen zijn.

Adviseurs van PEP Den Haag begeleiden de organisaties bij het certificeringstraject. Het HKV-traject is pas rond nadat er een 'mystery guest' of testvrijwilliger is langsgekomen. Deze controleert of het beleid niet alleen papierwerk is, maar ook in de praktijk wordt toegepast. 

Meer berichten