India met haar prijs.
India met haar prijs. (Foto: pr)

Haagse India Sardjoe is beste breakdancer van Nederland

India Sardjoe is zondag 2 december tijdens de finales van de Nederlandse Breakdance League (NBL) Nederlands kampioen geworden in de gevorderden categorie t/m 12 jaar. Hiermee heeft ze zich gekwalificeerd voor het evenement Paris Battle Pro in Frankrijk.

Den Haag - De 12-jarige Sardjoe, beter bekend als B-girl India won afgelopen seizoen al twee voorrondes én de halve finale van deze Nederlandse Breakdance League. Tijdens de finale werd ze uitgeroepen tot beste breakdancer van Nederland t/m 12 jaar. Op 23 februari vertegenwoordigt ze Nederland tijdens de Paris Battle Pro. 

Haar trainer in het Haags Hiphop Centrum, Ton Steenvoorden, was niet verrast door deze overwinning. "India is op de dansvloer een echte killer en stopt pas wanneer zij de jury, het publiek én haar tegenstander heeft overtuigd dat zij de betere danser is. Ze is gedisciplineerd, zelfverzekerd, heeft techniek, ritme en een hele natuurlijke flow en energie", aldus Steenvoorden. India maakt onderdeel uit van een groep toptalenten op breakdance gebied van het Haags Hiphop Centrum genaamd de H3C Heavy Hitters. Samen met haar groepsgenoten doen zij mee aan breakdance competities in binnen- en buitenland.

Meer berichten