Foto: Politie Haaglanden

Politie legt beslag op crimineel geld tijdens 'afpakjesavond'

Hagenaars die nog geld terug moesten betalen omdat ze bijvoorbeeld crimineel geld hebben verdiend met een hennepkwekerij, liepen maandag 3 december kans op een bezoek van de politie. Betaalden ze niet, dan legde de politie beslag op hun spullen. Met deze 'afpakjesavond' gaf de politie het signaal af dat misdaad niet loont.

Den Haag - De politie ging maandagavond langs bij vijfentwintig adressen. Ook controleerden agenten op strategische plaatsen het langsrijdende verkeer, zoals aan het havengebied en andere industriegebieden. Maar ook verschillende woonwijken en winkelgebieden die de aandacht van de politie 'verdienen', net als de gebieden rondom de treinstations, werden bezocht. Voor deze controles had de politie kentekens verzameld van mensen van wie nog een terug te betalen bedrag open stond.

Bij de controle, waaraan in totaal 58 politiemensen meewerkten, nam de politie 10 auto's in beslag, 3 elektrische fietsen, 2 scooters en een complete inboedel. Ook is er 4500 euro geïnd aan terug te betalen geld. Ondertussen lette de politie ook op verkeersveiligheid, deelde 13 verkeersboetes uit en haalde iemand van de weg die onder invloed reed.


 

Meer berichten