Richard Mulder Fotografie

Kunstenaars exposeren in Pulchri Studio voor gehandicapte kinderen

Burgemeester Pauline Krikke opent zaterdag 15 december in de Pulchri Studio de tentoonstelling Beweegredenen. Kunstenaars lieten zich voor deze expositie inspireren door bewegen. Jezelf voortbewegen is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Dat is de reden dat de opbrengst van de expositie naar Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten (HSG) gaat. Het geld wordt gebruikt voor de ontwikkeling van een hulpmiddel voor gehandicapte kinderen.

Den Haag - Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten (HSG) ontwikkeld in samenwerking met de Haagse Hogeschool, een hulpmiddel zodat ernstig gehandicapte kinderen kunnen schaatsen.Het project heeft de tweede fase afgerond en de werkende prototypen worden bij de opening getoond. Voor meer informatie: https://pulchri.nl/tentoonstellingen/beweegredenen

Voorzitter van de Stichting HSG, Pulchri-lid en fotograaf Hans Willink is zeer gelukkig met dit initiatief. Willink: "De ontwikkeling van het hulpmiddel is geweldig gegaan en we zoeken nu de fondsen om twintig stuks op de Uithof te plaatsen. We verwachten dat de fabricage, assemblage en verzending zo'n 2000 euro per stuk gaat kosten, dus dan is dit een geschenk uit de hemel. Het is prachtig dat de kunstsector zich zo inzet om gehandicapte kinderen zo gelukkig te maken."

Het idee kwam oorspronkelijk van Pulchri-bestuurslid Michael Toorop: "We kenden het werk dat Hans Willink voor de Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten doet én we kennen hem als lid. Omdat we vaker tentoonstellingen hebben voor een goed doel, was dit voor ons 'één en één is drie'." Frans de Leef, voorzitter van Pulchri, vult aan: "Ik zei gelijk ja toen ik de vraag kreeg of we deze tentoonstelling konden gaan organiseren. Wij als Pulchri Studio staan midden in de maatschappij en dit dient een prachtig maatschappelijk doel. Wij moeten opkomen voor de minder bedeelden, dus zetten ons voor de volle 100% in om dit voor elkaar te krijgen. Het enthousiasme onder de kunstenaars is groot." MuseumCatering, de huiscateraar van Pulchri Studio, biedt tijdens de opening, geheel in stijl, 'koek en zopie' aan.

Speciaal ter gelegenheid van het gekozen goede doel zal op zondag 6 januari om 15.00 uur een benefietveiling gehouden worden. Gedurende de tentoonstelling kunnen de bezoekers bieden op werken die hangen aan één van de muren van de Weissenbruchzaal. De opbrengst komt eveneens ten goede aan dit goede doel.

Meer berichten