In het Filmhuis vinden ook debatavonden plaats.
In het Filmhuis vinden ook debatavonden plaats. (Foto: Filmhuis Den Haag)

Recordaantal bezoekers voor Filmhuis Den Haag

Filmhuis Den Haag verwacht het jaar positief af te sluiten met een recordaantal van meer dan 185.000 bezoekers, inclusief circa 16.000 leerlingen voor filmeducatie. 

Den Haag - In totaal hebben meer dan 325.000 bezoekers het Filmhuis bezocht. Dit betekent dat naast de bezoekers voor film en educatie circa 135.000 mensen het Filmhuis hebben weten te vinden om het doorlopende filmprogramma te bekijken, koffie te drinken, te werken of te dineren. Daarnaast wist het Filmhuis in 2018 de hand te leggen op een zeldzame 70-mm projector. In 2019 wordt deze feestelijk in gebruik genomen.

Publiekstrekkers
De publiekstrekkers in 2018 waren onder meer de speelfilms Three billboards outside Ebbing Missouri, Den skyldige, Médecin de campagne en Loro. Qua documentaires waren Klanken van oorsprong en Maria by Callas favoriet. 

Samenwerking
In 2018 is Filmhuis Den Haag gestart met een aantal nieuwe, succesvolle samenwerkingen. Nieuw zijn onder meer de reeks Cine China in samenwerking met de Haagse Chinese community, het iAfrica filmfestival, de maandelijkse reeks Hoe lees ik een film? met Lidewijde Paris en het kinderprogramma Boeken om naar uit te kijken in samenwerking met Bibliotheek Den Haag. 

Movies that Matter
Ook het jaarlijkse Movies that Matter Festival trok weer veel bezoekers, net als het Eastern Neighbours Film Festival, de buitenbios tijdens het UITfestival, de Nederlandse Filmnacht en de Film & Debat-avonden i.s.m. Montesquieu Instituut, ProDemos en Nieuwspoort.

Filmeducatie
Op het gebied van filmeducatie staat Den Haag op de kaart. Ook in 2017 namen meer dan 16.000 scholieren deel aan een van de vele educatieve programma's in Filmhuis Den Haag. De meest getalenteerde scholieren worden uitgenodigd om vaker terug te komen in het Filmhuis om hun talenten verder te ontwikkelen. 

Ook biedt Filmhuis Den Haag een podium aan beginnende en gevestigde Haagse makers. Zo organiseerde het Filmhuis het afgelopen jaar het festival (je hebt het) Gemaakt in Den Haag in samenwerking met TV West en gingen de films Mata Hari: the naked spy (met Haagse actrice Florence Rapati), Drie vrouwen (Ida Does), M6nths (Eline Schellekens) en Kap Nâh (Bart Grimbergen) hier in première. Naast de Haagse makers bezochten in 2018 meer dan 100 filmmakers het Filmhuis om toelichting te geven op hun film.
 

Meer berichten