Krikke neemt dinsdagmiddag 1 januari een kijkje op de plek waar het tijdens de jaarwisseling zo mis ging.
Krikke neemt dinsdagmiddag 1 januari een kijkje op de plek waar het tijdens de jaarwisseling zo mis ging. (Foto: GinoPress B.V.)

Burgemeester Krikke: 'Stapels waren te hoog'

Het vreugdevuur op Scheveningen tijdens de jaarwisseling liep gisteren volledig uit de hand. Er ontstond een vuurregen en vuurtornado's. Hierdoor liepen huizen, fietsen, auto's en tuinmeubilair in Scheveningen veel schade op. Vanmiddag liet burgemeester Pauline Krikke weten dat de vreugdevuren te hoog waren en tegen de afspraken in.

Den Haag - Krikke vraagt zich na het debacle van gisternacht af of de vreugdevuren volgend jaar nog wel kunnen plaatsvinden. Een bewoonster van Scheveningen hoeft daar in elk geval niet over na te denken. Terwijl ze wijst naar beschadigingen aan haar auto en roetdeeltjes die vrijwel de hele straat bedekken zegt ze tegen de verslaggever van het NOS journaal: "Ik wil dit nooit meer meemaken."

Tijdens de persconferentie, die vanmiddag plaatsvond in de Scheveningse brandweerkazerne, zei Krikke dat we van geluk mogen spreken dat er niemand gewond is geraakt.' Ze sprak eerder vanmiddag al met betrokkenen. 

Wat de burgemeester betreft is het onzeker of volgend jaar de vreugdevuren nog wel zullen plaatsvinden. 

Over hoe het mogelijk is dat de bouwstapels te hoog waren, heeft Krikke de volgende theorie: "De bouwers hebben in de nacht extra bijgebouwd, zonder daarvoor toestemming te hebben gekregen." 

Volgens Krikke komt er een evaluatie van het evenement. 

Meer berichten