Wat zouden deze kinderen vinden van het doek van Appel?
Wat zouden deze kinderen vinden van het doek van Appel? (Foto: Jorn Baars )

Kaartverkoop Museumnacht Kids gaat 7 januari van start

De derde editie van de Haagse Museumnacht Kids vindt plaats op zaterdag 16 maart. Vorig jaar was het evenement uitverkocht. De organisatie verwacht dat de kaartverkoop ook dit jaar snel zal gaan.

Den Haag - Zo'n twintig Haagse musea en culturele instellingen openen zaterdag 16 maart 2019 hun deuren tussen 17:00 en 22:00 uur voor kinderen tussen 4 en 12 jaar. Museumnacht Kids biedt een programma vol bijzondere tentoonstellingen en films, spannende speurtochten en geinige workshops. Het thema is dit jaar 'fantasie'. Tickets zijn vanaf 7 januari verkrijgbaar.

De avond start met een interactieve opening in het Gemeentemuseum. Daarna gaat het feest verder in zo'n 20 deelnemende instellingen. Met inspirerende tentoonstellingen, workshops en activiteiten wordt de fantasie geprikkeld. Zo breng je je tekening tot leven in COMM, haal je je Reuzenbewijs in het Gemeentemuseum en ga je aan de slag met de toverlantaarn bij Huygens' Hofwijck. In het Museon bouw en lanceer je zelfs een raket, en bij Nest en het Nationale Theater werk je mee aan een levend museum. Museumnacht Kids wordt dansend en springend afgesloten tijdens de afterparty in de Tweede Kamer.

Kaarten
Kaartverkoop start  maandag 7 januari om 12.00 uur. Vroege vogels kopen hun tickets online voor €5,- p.p. De reguliere prijs is € 7,50, zowel online als offline te koop. Het tarief is voor kinderen en ouders gelijk. Ooievaarspashouders kunnen hun ticket met 50% korting bij de VVV in het stadhuis kopen. Op de website www.museumnachtkids.nl is alle informatie over het programma en de kaartverkoop te vinden.

Meer berichten