"Den Haag is een mooie stad en veel beter om je kind in op te laten opgroeien dan in Amsterdam."(Foto: Peter van Zetten).
"Den Haag is een mooie stad en veel beter om je kind in op te laten opgroeien dan in Amsterdam."(Foto: Peter van Zetten). (Foto: )
Bestemming Den Haag

Bestemming Den Haag (121): 'Een drankje doen bij Kijkduin'

Elke week vraagt Stuart Kensenhuis aan bezoekers van Den Haag wat zij van onze stad vinden. Deze week: Yolette Terriat uit Lyon, Frankrijk.

Den Haag – Ze is geboren en getogen in dezelfde stad waar de Nederlandse voetballer Memphis Depay tegenwoordig furore maakt, maar ze kent hem niet. "Nee, over voetbal weet ik niet zo veel", zegt ze.

Haar Franse accent klinkt aandoenlijk als ze in onze taal communiceert en zeker als ze probeert om elk woord zo goed mogelijk uit te spreken. Ze volgt Nederlandse taalles en regelmatig is ze in de bibliotheek met haar vriendin Millie en praten ze zoveel mogelijk Nederlands. Alles om onze taal nog sneller onder de knie te krijgen. Bij alle vragen van uw verslaggever luistert ze aandachtig. Vooral bij woorden die ze nog niet kent. "Ik moet dan altijd eerst goed nadenken voordat ik reageer", zegt ze verontschuldigend.

Anderhalf jaar geleden was ze voor het eerst in ons land, op bezoek bij haar vriend en toekomstig echtgenoot, zoals ze zelf onthult. Het is een Fransman die hier al 14 jaar werkt. "Eigenlijk ken ik hem al sinds de basisschool maar ik had hem lang niet gezien. Bijna 2 jaar geleden vonden we elkaar terug op Facebook."

Grote verschillen tussen Frankrijk en Nederland ziet ze niet. Of is er toch…ja er is toch iets. "Jullie zijn erg direct", zegt ze lachend. "Nederlanders willen alles weten en ze willen altijd hun mening geven. In het begin dacht ik soms 'oh mijn God'. Nu ben ik er aan gewend en begrijp ik de cultuur veel beter."

Aanvankelijk woonde ze met haar vriend in Amsterdam maar enige tijd geleden verhuisden ze naar onze stad. Ze kan dan ook goed een vergelijking maken. "Ik vind Den Haag een mooie stad. En veel beter om je kind in op te laten opgroeien. Amsterdam vind ik meer een stad voor een dagtripje", zegt ze veelbetekenend.

Yolette houdt van hardlopen en ze vertelt graag over haar eerste halve marathon. "In een tijd van 2 uur en 15 minuten", zegt ze trots. Haar favoriete plek in onze stad is het strand. "Scheveningen vind ik veel te druk. Ik ga het liefst naar Kijkduin", zegt ze. "Ik wandel graag op het strand en ga in de buurt hardlopen. Soms ga ik daar een drankje doen met mijn vriend."

Tegenbezoek?

"Reis naar het oude centrum van Lyon en bezoek de kathedraal Saint-Jean", zegt Yolette. Het is gebouwd tussen 1180 en 1480 en heeft een uurwerk uit de 14e eeuw. "Mooi om te zien."

Meer berichten