(Foto: Oranje Fonds)

Haagse projecten maken kans op Appeltje van Oranje

Zeven projecten uit Zuid-Holland, waaronder twee Haagse, maken kans op een Appeltje van Oranje 2019. Het publiek kan sinds maandag 7 januari stemmen of favorieten.

Den Haag - Er zijn in totaal nog 40 projecten in de race voor de prestigieuze prijzen, die jaarlijks door het Oranje Fonds worden uitgereikt aan uitzonderlijke sociale projecten. In Den Haag dingen ANWB Automaatje en project Forsa van de stichting MHR mee.
Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar De kracht van samen; Vrijwilligers doen mee(r)!. Dat betekent dat alle kanshebbers op een buitengewone manier vrijwilligers mobiliseren en enthousiast houden om zo anderen te helpen. Dankzij deze projecten kijken mensen naar elkaar om, en hoeft niemand er alleen voor te staan in Nederland. Dat is al een bijzondere prestatie op zich, maar er zijn slechts drie Appeltjes van Oranje te vergeven. Het aantal stemmen dat de kanshebbers krijgt bepaalt mede wie er doordringen naar de laatste tien nominatieplaatsen. Hieruit worden door een jury uiteindelijk de drie winnaars gekozen. De prijzen worden in mei uitgereikt door Koningin Máxima op Paleis Noordeinde. De drie winnaars ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro. Stemmen kan tot en met 16 januari 23.59 uur via stem.oranjefonds.nl.

Meer berichten