Foto:

Weghalen weesfietsen: wanneer is mijn buurt aan de beurt?

Achtergelaten fietsen zijn voor veel mensen een grote ergernis. Ze maken de straat rommelig en nemen ruimte in. Sinds april 2018 geldt in heel Den Haag: een fiets mag niet langer dan 28 dagen op straat staan zonder dat deze wordt gebruikt.

Den Haag - Tussen april en september hebben de toezichthouders van de gemeente Den Haag 7.000 fietsen opgeruimd. Intussen heeft de gemeente gewerkt aan een planning voor de hele stad. Die planning is nu klaar. Hierin staat wanneer toezichthouders naar uw buurt komen om achtergelaten fietsen op te sporen, te labelen en te fotograferen. Zo komt de hele stad stap voor stap aan de beurt. In de ene buurt staan meer achtergelaten fietsen dan in de andere, daarom zijn sommige buurten een keer per jaar aan de beurt en andere twee keer per jaar. 

Benieuwd wanneer uw buurt aan de beurt is: kijk dan op www.denhaag.nl/fietsen.

U kunt de toezichthouders overigens ook helpen achtergelaten fietsen op te sporen. Meld een achtergelaten fiets via een 'melding openbare ruimte', via de app 'Buiten Beter' of via uw bewonersorganisatie.

Kenmerken
U herkent een achtergelaten fiets aan: stof en viezigheid op het zadel, een kapot zadel, een verroeste ketting of onkruid dat door het frame of een wiel groeit, verroeste wielen en aan ontbrekende onderdelen.

Breng uw oude fiets weg
Heeft u een fiets waar u vanaf wilt? Als de fiets nog goed is, wil een kringloopwinkel de fiets misschien opknappen en verkopen. Is uw oude fiets geen opknapbeurt meer waard, breng hem dan naar een afvalbrengstation of laat uw fiets ophalen als grofvuil. Meer info en de planning: www.denhaag.nl/fietsen

Meer berichten