Foto:

Groep de Mos wil pilot met terrassen op parkeerplekken uitbreiden

In een evaluatiebrief aan de gemeenteraad laat wethouder Richard de Mos weten dat de proef afgelopen zomer met terrassen op een parkeerplaats in de Reinkenstraat een groot succes is geweest. Hart voor Den Haag/Groep de Mos wil nu uitbreiding van de pilot.

Den Haag - Ondernemers uit de Reinkenstraat hadden de mogelijkheid om in de periode van 1 augustus tot 1 oktober van dit jaar een vergunning aan te vragen voor een terras op een parkeerplaats voor hun gevel. Het experiment vloeide voort uit de afspraken in het coalitieakkoord. Daarin staat dat er een nieuw, soepeler terrasbeleid komt.
"De pilot in de Reinkenstraat is een groot succes gebleken. De ondernemers zijn blij, de buurt is blij, dan zijn wij ook blij", zegt Hart voor Den Haag/Groep de Mos-raadslid Ralf Sluijs. De pilot heeft voglens hem uitgewezen dat de zomer zich hier goed voor leent. "De parkeerdruk is door de vakanties lager, waardoor de horeca optimaal van de ruimte kan profiteren. De terrassen brengen extra gezelligheid en reuring in de straten. Wij vragen de wethouder dan ook om de pilot komende zomer in meer straten toe te passen. Van parkeervak, naar terrasbak, top!", aldus Sluijs. Het raadslid gaat zijn voorstel in de raad bespreken.

Meer berichten