De liefhebbers treffen elkaar op de boulevard van Scheveningen.
De liefhebbers treffen elkaar op de boulevard van Scheveningen.

Dertigste en laatste Kauwe Klauwe met 'schone' tweetakters

Meer dan 200 liefhebbers van Puch en Tomos bromfietsen verzamelen zondag 27 januari op de boulevard in Scheveningen voor de dertigste editie van Kauwe Klauwe. Het zou wel eens de laatste kunnen zijn.

Den Haag - De tweetakters liggen namelijk onder vuur, vanwege hun belasting voor het milieu. De zwaar vervuilende brommers mogen zelfs vanaf 2020 Den Haag niet meer in.
Om hiermee korte metten te maken, voorzien sponsoren de 200 deelnemers van een gratis 'volle' tank met de schoonste brandstoffen. Wie zondagochtend 27 januari met zijn of haar Puch of Tomos met een 'lege' tank naar het Esso benzinestation op de Zwolsetraat 443, hoek Stevinstraat, komt, krijgt tussen 10.00 en 12.00 uur een gratis 'volle' tank met naar keuze. Spike van Direct, laat als één van de eersten die zondag zijn Kikkerbek Puch aftanken.

Rondrit

Daarna verzamelen alle bromfietsen zich tussen 10.00 en 12.30 uur op de Strandweg, ter hoogte van het Noordelijk havenhoofd, en vertrekken ze voor een 'schone' rondrit door Den Haag, met als eindpunt het Plein.

Meer berichten