Groep de Mos wil spoeddebat over HMC Bronovo

Hart voor Den Haag/Groep de Mos wil een spoeddebat over de mogelijke sluiting van HMC Bronovo. Dit naar aanleiding van het bericht in het AD waarin de Verpleegkundige Adviesraad (VAR) van het Haags Medisch Centrum (HMC) zegt erop te rekenen dat het Haagse ziekenhuis in het Benoordenhout eind 2023 haar deuren voorgoed sluit.

Den Haag - Raadslid Janice Roopram wil zo snel mogelijk met de wethouder zorg in gesprek, nu blijkt dat er vergevorderde plannen zijn om het Bronovo te sluiten. Eerder stelde de grootste partij in de raad al schriftelijke vragen en ze roept het college op deze zo snel mogelijk te beantwoorden, zodat deze kunnen worden betrokken bij het debat.

De VAR laat tegenover AD weten dat drie ziekenhuizen van het HMC in bedrijf houden te duur is. De VAR adviseert de raad van bestuur op het gebied van verpleegkunde. Volgens de verpleegkundigen-groep zal het HMC de grond horende bij Bronovo verkopen. De sluiting gaat gefaseerd.

Janice Roopram wil niet dat het Bronovo ziekenhuis verdwijnt. "Veel bewoners in de buurt, waaronder veel ouderen die rond het Willem Rooyaardsplein wonen, dreigen de basiszorg in de buurt te verliezen. Dit is voor ons niet te verkroppen. Ik begrijp dat wij als lokale politiek niet gaat over het bekostigingssysteem van ziekenhuizen, maar Den Haag en Scheveningen vangen wel de keiharde klappen. Wij willen geen Amsterdamse toestanden, zoals het geval was bij het Slotervaartziekenhuis. Dat HMC nu niet wil reageren op de is heel veelzeggend, ik vrees het ergste. Hoe eerder duidelijkheid, des te beter! Daar hebben de mensen nu recht op!"

Meer berichten